• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
 • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
 • Ecotools checkmark usp Al sinds 2005 de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs

Webshop beheerder

Webshop Manager (32-40 uur)

Bij jij een gedreven e-commerce professional? Dan is EcoTools op zoek naar jou!

Over EcoTools

Wij zijn een snelgroeiende webshop voor bouwbedrijven en klussende consumenten en verkopen al sinds 2005 topkwaliteit tegen een eerlijke prijs.

Zoekt iemand een zaagblad, ijzerboortje, handgereedschap, schroeven, schuurpapier of een koker kit? Dan zijn ze bij EcoTools aan het juiste adres. Met een uitgebreid assortiment van meer dan 6.000 artikelen leveren wij alles op het gebied van gereedschap, accessoires, handgereedschap en bevestigingsmiddelen. Maar ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen, schildersbenodigdheden en hang- en sluitwerk kun je bij EcoTools terecht.

Onze klanten zijn o.a. aannemers, schildersbedrijven, loodgieters, parketteurs, maar ook consumenten zijn bij ons graag geziene klanten. Voor iedereen hanteren wij dezelfde lage prijs.

Het grootste deel van ons assortiment importeren wij zelf en verkopen dit rechtstreeks aan de klant. Daarom kunnen we topkwaliteit bieden tegen een eerlijke prijs. Bijna 100% van onze omzet is afkomstig uit e-commerce, daardoor is EcoTools financieel gezond. Om onze groeiambities nog meer kracht bij te zetten zijn we vorig jaar overgenomen door Bunzl. Hierdoor kunnen we (inter)nationaal verder groeien, maar we blijven ook gewoon dichtbij onszelf.

Jouw rol als Webshop Manager

Als Webshop Manager bij EcoTools ben je verantwoordelijk voor de webshops in Nederland en België (+ nieuwe landen in 2025). Met jouw kennis en inzichten zorg je ervoor dat elke bezoeker van onze webshops een ultieme klantervaring heeft. Door de juiste presentaties van producten en categorieën, de juiste content en door een ‘seamless flow’ van onze bezoeker door onze webshop naar de uiteindelijke check-out. En door deze ultieme klantbeleving weet je van deze bezoeker een loyale bezoeker te maken die graag bij EcoTools bestelt en terugkeert om meer te bestellen. 

Wil je de kans krijgen om te werken voor een scale-up (dochteronderneming van Bunzl) met internationale ambities om de nummer één online bouwgroothandel te worden? Dan is dit jouw kans! Bij EcoTools zijn we op zoek naar een gedreven Webshop Manager die onze digitale strategie naar de next level weet te brengen. 

Wat ga je doen?

Data-analyse: Dagelijkse en wekelijkse verkoopgegevens vormen een essentieel onderdeel van jouw werk. Door gebruik te maken van tools zoals GA4, Mouseflow en andere analytische tools, analyseer je samen met de Data Analyst deze gegevens om zowel problemen als kansen te identificeren. Deze inzichten gebruik je vervolgens om optimalisaties door te voeren in onze webshop.

Webshop optimalisatie: Het verbeteren van de online winkelervaring staat centraal in jouw werk. Door middel van data-gestuurde inzichten, optimaliseer je de webshops om onze klanten en prospects een naadloze en plezierige ervaring te bieden. Je beheert de CRO roadmap en zet samen met het online marketingbureau (Fingerspitz) A/B tests op om hypotheses te valideren. De winnende A/B tests worden met een indicatieve businesswaarde op backlog gezet om te laten implementeren door ons development bureau (Happy Horizon). 

Webshop beheer en doorontwikkeling: Je beheert samen met de Product Owner de backlog en werkt nauw samen met ons development bureau. Dat behelst het oplossen van bugs of issues tot aan het doorvoeren van succesvolle CRO tests. Maar ook grotere projecten die op de roadmap staan zoals een migratie naar een headless storefront en het implementeren van tools als Trusted Shops en LeadInfo of een nieuwe PSP. 

Contentmanagement: Jij zorgt er samen met de Product Specialist en Content Creator voor dat de content up-to-date is en op de juiste manier gepresenteerd wordt in de webshop(s). Samen met de Category Manager zorg je ervoor dat de juiste cross- en upsell suggesties worden getoond bij de producten en categorieën om de AOV te verhogen. 

Je werkt nauw samen met je collega’s van het Marketing & E-commerce team, jullie houden elkaar scherp en versterken elkaar, ieder vanuit zijn of haar eigen expertise. Je rapporteert aan de Head of Marketing & E-commerce. Daarnaast werk je ook regelmatig samen met collega’s van Klantenservice, Inkoop en Finance. Hierdoor is geen dag hetzelfde in deze rol waarin je veel vrijheid krijgt om zelfstandig te werken maar tegelijk ook met de juiste begeleiding door kunt groeien.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een e-commerce omgeving.
 • Je bent leergierig en gedreven om nieuwe kennis direct weer toe te passen
 • Je bent oplossingsgericht en pragmatisch ingesteld; keep it simple
 • Je overziet het gehele proces End-2-End: van slimme plannen tot excellente executie.
 • Je bent organisatorisch sterk, nauwkeurig en kan goed samenwerken in een snel veranderende omgeving
 • Je hebt een ondernemende mindset en een drive voor voortdurende verbetering. 
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden, cijfermatig inzicht en maakt data-gedreven beslissingen.

Waar kom je te werken?

Het bedrijf bestaat uit circa 35 gepassioneerde collega’s die iedere dag samenwerken om onze klanten blij te maken met goed klusmateriaal. We hebben een platte organisatiestructuur met korte lijntjes tussen marketing, inkoop, klantenservice en het magazijn, dat zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen in deze dynamische business. 

Binnen ons bedrijf heerst er een gezellige en informele werksfeer. We vinden het belangrijk dat medewerkers zich op hun gemak voelen en met plezier naar het werk komen. Samen werken we aan een prettige en productieve werkomgeving met ruimte om mee te groeien binnen het bedrijf.

Je vindt ons kantoor in Wijk bij Duurstede. Goed bereikbaar met de auto vanuit Utrecht, Amersfoort, Den Bosch en Utrecht. Parkeren doe je voor de deur. Met het OV zijn we iets minder goed bereikbaar.

Wat mag je van EcoTools verwachten?

Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt, bieden we je een bruto maandsalaris van €2.600 - €3.600. Dit is op basis van 40 uur per week, terwijl je er effectief 38,75 uur werkt.

 • Je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in jouw functie. Dat kan door opleidingen, cursussen of trainingen.
 • Je krijgt 25 vakantiedagen en je ontvangt in mei 8% vakantiegeld. 
 • Je ontvangt voor woon-werkverkeer een vergoeding van € 0,23 per kilometer.
 • Je krijgt personeelskorting op alle producten uit ons assortiment, handig als je zelf moet klussen.

Uiteraard bouw je bij ons ook pensioen op, bij Pensioenfonds Detailhandel. Dit alles valt onder de cao van de Technische Groothandel.

We werken van 8:30 uur tot 17:00 uur en hebben van 12:15 uur tot 13:00 lunchpauze. Op vrijdag is het feest, dan krijgen we lunch op kosten van de zaak!

Thuiswerken is mogelijk, met een gezonde balans tussen kantoor en thuis.

Herken jij jezelf in bovenstaande?

Dan maken we graag kennis met je en hopelijk verwelkomen we je snel bij ons op kantoor om nader kennis te maken. We kijken uit naar een motivatie samen met je CV.

Wil je meer informatie over deze vacature neem dan contact op met Alexander Cramer, Head of Marketing & E-commerce via alexander@ecotools.nl