• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Lijmen, kitten, PUR en technische sprays

Lijmen, kitten, PUR en technische sprays

Of je nou materialen vast wilt plakken, naadjes wilt dichten of een grote kier om een kozijn wilt isoleren, EcoTools heeft alles wat je nodig hebt op voorraad. Acrylaat- en siliconenkitten voor de afwerking, lijmkitten en constructielijm voor stevige bevestigingen, purschuim voor isolatie of brandwering, alles van topmerken en voor een zeer lage prijs.

Kitten

Een onmisbaar materiaal voor iedere schilder is een goede acrylaatkit om het schilderwerk goed mee voor te bereiden. Met een acrylaatkit overburg je de naad tussen 2 oppervlakken, bijvoorbeeld de hoek van je muur naar je plafond of het randje tussen je raamkozijn en het glas. Deze kit is goed overschilderbaar met muur- of lakverf, maar check van tevoren of het ook voor synthetische verf geschikt is wanneer je daarmee gaat schilderen.

Naast acrylaatkitten vind je bij EcoTools diverse sealing kitten voor specifieke oplossingen. Zo is er speciale schimmelwerende seal voor luchtkanalen en airconditioning, maar ook bitumineuze sealing kit om bijvoorbeeld dakbedekking te fixeren of hemelwaterafvoer te repareren.

Siliconenkitten

Als je bijvoorbeeld sanitair aan het installeren bent, kun je met een siliconenkit in de juiste kleur zorgen voor een nette en waterdichte rand. Deze kit is zeer kleurvast en in de meeste gangbare tinten van sanitair verkrijgbaar. De siliconenkitten van Den Braven zijn 100% zuurvrij en schimmelbestendig, ideaal voor zeer vochtige ruimtes dus. Overtollige of gemorste kit verwijder je het liefst zo snel mogelijk, maar als er toch een vlek overblijft kan je die gemakkelijk verwijderen met Sili-Kill siliconenverwijderaar.

Lijm en lijmkitten

Zoveel materialen, zoveel lijmen, maar bij EcoTools vind je hoe dan ook de juiste lijm of lijmkit voor jouw klus. Ons assortiment omvat o.a. lijmen voor hout, PVC, glas en steenachtig materiaal. Daarnaast zijn er handige constructielijmen die tijdens het drogen licht uitzetten om de lijmnaad volledig uit te vullen.

Een zeer populaire soort lijmkit is High Tack, dit kan een groot gewicht kan dragen en heeft zeer snelle aanhechting. Je hoeft dus het verlijmde materiaal niet lang te ondersteunen. High Tack is universeel toepasbaar en goed bestand tegen vocht, een echte alleskunner dus! High Tack is beschikbaar van Den Braven of als een extra voordelige variant met ons eigen merk. Daarnaast is er ook Poly Max lijmkit, iets minder sterk maar flexibeler in de verwerking.

Voor bijzondere toepassingen, zoals het verlijmen van Trespa, het vervangen van stopverf in monumentale kozijnen of het verlijmen en afdichten van een aquarium hebben we ook specifieke lijmkitten van Den Braven in het assortiment.

Finishers

Wanneer je een kit hebt aangebracht, wil je deze natuurlijk zo net mogelijk afstrijken voor een strak resultaat. De beste manier om dit consequent te doen is door de kitrand voor te bereiden met een finisher, waarna je de rand afmest met een kitstrijker of -spatel. De finisher beschermt je kit ook nog eens tegen verkleuren.

Purschuim

Met purschuim heb je in één bus een middel dat kan afdichten, isoleren en verlijmen tegelijk. Dat maakt het een perfect middel voor de montage van bijvoorbeeld deur- en raamkozijnen. Wanneer je holle ruimtes moet opvullen of dakbedekking wilt isoleren, is het ook een ideale oplossing. Deze afdichting is niet volledig waterdicht, maar wel water-resistent tegen bijvoorbeeld regenwater of kleine lekkages. Bij EcoTools vind je topkwaliteit purschuim van diverse merken voor de beste prijzen.

De verschillende purschuimen van Soudal en Den Braven zitten in een bus met zogenaamde NBS-aansluiting. Deze draai je vast op een purpistool waar je vervolgens veel nauwkeuriger mee kan doseren dan het bekende spuitslangetje. Heb je purschuim gemorst of wil je het purpistool schoonmaken? Dan zijn er handige busjes cleaner die ook een NBS-aansluiting hebben. Daardoor kan je het pistool ook makkelijk van binnen schoonspuiten.

Plamuur en vulmiddelen

Het komt vaak genoeg voor dat je een oppervlak wilt herstellen naar zijn oorspronkelijke staat terwijl er een boorgat, scheur of kras in zit. EcoTools heeft voor vrijwel alle te repareren materialen het juiste middel in huis, ongeacht de grootte van de beschadiging. Je vindt onder andere de diverse plamuren en vullers van Woodcap voor hout, beton en pleisterwerk. Om beschadigde lak te repareren, is er ijzersterke 2-componenten polyesterplamuur verkrijgbaar. Deze is zeer snel na het aanbrengen te schuren en zorgt bij juiste verwerking voor een spiegelglad resultaat op allerlei oppervlakken.

Om grote beschadigingen in hout te repareren of bijvoorbeeld een verlengde deur netjes af te werken, gebruik je een van de hoogwaardige 2-componenten vulmiddelen zoals Den Braven Polysoft of Woodcap Woodfill. Deze producten kunnen een grote massa uitvullen en drogen zeer hard op. Wanneer er sprake is van rot in het hout kan je dit het beste vullen met Den Braven Repox.

Chemische ankers

Draadeinden permanent vastzetten in de muur, vloer of plafond doe je met het grootste gemak door een chemisch anker te gebruiken. Wanneer je een schoon gat hebt gemaakt plaats je het chemisch anker erin, waarna je er direct een draadstang in kan draaien. Deze oplossing is ook geschikt voor gebruik in gescheurd beton. Wanneer je chemisch anker uit de kitspuit gebruikt, plaats je eerst een injectiehuls in het boorgat.

Kitspuiten en purpistolen

Goed materiaal wordt nog beter met het juiste gereedschap, dus hebben we bij EcoTools een ruim assortiment kitspuiten en purpistolen om het aanbrengen van je kitten of purschuim zo makkelijk mogelijk te maken. Zware kwaliteit kitspuiten met een dripless aanvoer of purpistolen met een teflon coating die het reinigen stukken makkelijker maakt.

Smeermiddelen en technische sprays

Bij gebruik van machines of voor het onderhoud van gereedschap heb je in de meeste gevallen een specifiek smeermiddel nodig. Dit kan een smeerolie zijn, maar bijvoorbeeld ook siliconenvet of vaseline. Bij metaalbewerking gebruik je ook vaak oliën voor het behoud van je gereedschap, denk aan bijvoorbeeld boor- en snijolie wanneer je vaak grote gaten in metaal moet boren.

Voor vele andere technische toepassingen hebben we ook handige sprays die je materialen onderhouden, reinigen of smeren. De bekendste hiervan is uiteraard WD-40, de spray die roest voorkomt en bijvoorbeeld scharnieren van binnen reinigt. Denk verder aan slotspray, lekvinder, lijmvreter, afbijtspray en nog veel meer.

Vullingen en afdichtingsmiddelen

Voor diverse werkzaamheden op de bouw heb je speciale vullingen of afdichtingsmiddelen nodig die beschermen tegen vocht of gemetselde muren isoleren. Je vindt bij EcoTools een ruim assortiment bitumen- en butylbanden, compribanden en beglazingsbanden.

De diverse specialistische afdichtingsmiddelen kan je gebruiken voor onder andere een kachel of schouw, het waterdicht maken van betonnen delen of het repareren van kunststoffen en zinken hemelwaterafvoer.

Soldeertin en -vloeistof

In ons assortiment vind je ook diverse soorten draadsoldeer en universele soldeervloeistof van Griffon. Zeer nuttig voor kleine reparaties aan metaal of voor het zachtsolderen van elektronica. Let op, de draadsoldeer in ons assortiment is niet geschikt voor drinkwaterleidingen!

Bestel nu lijmen, kitten, pur en technische sprays bij EcoTools!