• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Al sinds 2005 de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Vanwege de zomerdrukte duurt de levering van je pakket langer dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. 

Afdekken en tape

Afdekken en tape

Tijdens het verbouwen komt het regelmatig voor dat je de omgeving van je project wilt beschermen tegen vocht, vuil of verf. De ene klus is de andere niet, dus voor iedere situatie heeft EcoTools het juiste afdekmiddel in huis. Voor de bevestiging van deze afdekmiddelen en veel meer materialen hebben we ook een ruim assortiment met verschillende soorten tape, waaronder veel keuze in varianten afplaktape.

Tape

Met de verschillende varianten tape in ons assortiment kun je materialen bevestigen, afdekken, isoleren of markeren. Er is voor de schilder een divers aanbod in afplaktape van normaal of rijstpapier en zelfs masking tape van PVC. Als de plinten of een stuk van de vloer direct moeten worden afgedekt, zijn er handige combirollen met zowel afplaktape als dun afdekfolie aan elkaar.

Voor bevestigingen binnen en buiten het huis kun je kiezen uit een aantal soorten duct tape, dubbelzijdig tape en isolatietape wanneer je met elektra bezig bent. Meer specialistische tapes, zoals aluminium tape voor isolatiemateriaal en gaasband voor de stukadoor zijn uiteraard ook verkrijgbaar. Wil je op de grond een vak afzetten of misschien een ruimte als ontoegankelijk markeren? Dan hebben we handig markeringstape of afzetlint.

Dekzeilen

Een stevig dekzeil is altijd goed om bij de hand te hebben wanneer je in de buitenlucht aan het werk bent. Deze waterdichte zeilen kunnen worden ingezet om bouwmaterialen te beschermen, tijdelijke overdekkingen te maken wanneer bijvoorbeeld de pannen van het dak zijn of gewoon om een tijdelijke afscheiding te maken. De dekzeilen in het EcoTools assortiment zijn allemaal voorzien van kant-en-klare ogen in de zoom om ze met een touw of elastiek op te spannen. Daarnaast hebben we diverse maten zeilklemmen waarmee je het dekzeil supersnel vast kan zetten.

Vloerbescherming

Afhankelijk van de klus die je gaat ondernemen, zijn er een aantal verschillende mogelijkheden om je mooie vloer te beschermen tegen schade. Voor de stukadoor hebben we grote rollen stucloper, dit is een goedkope oplossing die voldoende bescherming biedt tegen vocht, stof en puin onder de schoenen.

Voor langere bescherming is er ook handig zelfklevend afdekvlies, eventueel met een anti-slip laag. Deze vliezen zijn niet alleen stof- en vloeistofdicht, ze zijn ook nog eens schokdempend en absorberend zodat alle mogelijke schade aan vloeren wordt voorkomen. Wanneer er alleen bescherming tegen vloeistof nodig is, zoals bij het schilderen of voorstrijken, kun je voordeliger aan de slag met een rol zelfklevende beschermfolie.

Raamfolie

Als tijdens het klussen je ramen vies worden, door bijvoorbeeld verf of stucgips, is de schoonmaakklus vaak een heel gedoe. Als je niet oppast, kun je bij het verwijderen van vuil zelfs permanente schade aan het glas maken, wat uiteraard een duur geintje kan worden wat de reparatie betreft. Met de zelfklevende raamfolie van EcoTools hoef je je geen zorgen meer te maken over krassen of vlekken op het glas. De folie is goed lichtdoorlatend dus je hoeft ook niet in het donker te werken.

Bouwfolie

Voor simpele bescherming van meubels tijdens het schilderen of om voorwerpen stofvrij op te slaan, zijn er handige grote rollen met doorzichtig bouwfolie. De bouwfolie op rol is gemaakt van volledig gerecycled plastic in T200 dikte, verkrijgbaar in breedtes van 2, 4 en 6 meter. Met 50 meter lengte op de rol kan je een flinke afdekklus klaren.

Niet zo’n groot stuk folie nodig? Dan hebben we ook kleinere formaten transparante afdekfolie van zeer dun plastic. Deze stukken zijn bijzonder voordelig en daarom zeer geschikt voor huishoudelijke klussen, hobby activiteiten of als licht grondzeil bij het kamperen.

Stretchfolie

Stretchfolie is een flinterdunne en flexibele folie die ideaal is om bijvoorbeeld verpakkingen of pallets met goederen strak dicht te sealen. Je kan bij EcoTools kiezen uit een doorzichtige stretchfolie of een ondoorzichtige variant in het zwart, beide van 50 cm breed. Deze stretchfolies passen netjes op de bijpassende rolhouder waarmee je het afrollen zeer makkelijk maakt.

Voor kleiner sealwerk is er ook een mini stretchfolie van maar 10 cm breed, deze kan je gemakkelijk met één hand gebruiken samen met de mini rolhouder.  

Steigernetten

Steigers zijn zeer handige hulpstukken voor klussen op grote hoogte, maar vragen wel om extra veiligheidsmaatregelen voor zowel de mensen op als naast de steiger. Met een steigernet voorkom je dat er materialen van de steiger af vallen, hou je de wind buiten en geef je de steiger gedeeltelijke valbeveiliging mee. Door de standaard ingeweven ogen kan je de netten zeer gemakkelijk aanbrengen bij de opbouw van je steiger.

Bestel snel alles voor afdekken en tape bij EcoTools!