• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Al sinds 2005 de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Vanwege de zomerdrukte duurt de levering van je pakket langer dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. 

Verf en schildersbenodigdheden

Verf en schildersbenodigdheden

Als er één klus is waar niemand aan ontkomt dan is het wel schilderen. Of je nou een professionele schilder of doe-het-zelver bent, de schilderklus begint met het ruime assortiment van EcoTools. Je bestelt zeer snel en voordelig diverse soorten verf, alle benodigde reinigings- en verdunningsmiddelen en uiteraard goed schildersgereedschap als kwasten en rollers. Om af te plakken en de vloer te beschermen kun je uiteraard ook bij ons terecht voor diverse handige schildersbenodigdheden.

Verf

Je vindt bij EcoTools een selectie van verschillende verven die perfect zijn om je schilderklus mee voor te bereiden. Kies bijvoorbeeld voor een hoogwaardige grondverf op terpentinebasis wanneer je buitenshuis kozijnen wilt lakken. Of ga juist voor een multiprimer op waterbasis als je zeer glad MDF, metaal of kunststof wilt schilderen. Je vindt beide soorten verf in zowel grijs als wit, goed voor alle kleuren lakverf dus.

Naast grondverf en primer bestel je bij EcoTools ook diverse soorten menie ter bescherming van je hout, ijzer en staal tegen roest en andere aantastingen door vocht. Je kiest uit loodvrije houtmenie of ijzermenie, beiden geschikt voor gebruik binnen en buiten het huis.

Als je de muur of het plafond gaat schilderen en deze zijn bijvoorbeeld net gestuct, dan moet de zuigende werking van het gips eerst worden verholpen. Met het fixeermiddel van EcoTools verzadig je de muur en zorg je meteen dat er geen poederige toplaag meer op het gips blijft.

Verdunnen en reinigen

Om synthetische verven beter te laten vloeien, kan het soms nodig zijn om een geschikt verdunningsmiddel te gebruiken. Daarnaast heb je diverse materialen als kwastenreiniger, reinigingsthinner en lijnolie nodig om je gereedschap schoon te maken en te bewaren. Bij EcoTools bestel je al deze materialen snel en voordelig van De Parel, een gerenommeerde producent van technische vloeistoffen.

Om vers geschuurd materiaal schoon te maken voor het schilderen, kun je het beste vóór het ontvetten alles droog afborstelen met een schilders stoffer. Deze borstels met zachte haren verwijderen alle schuurstofresten zonder krassen te maken.

Kwasten, rollers en beugels

Je kan de beste verf van de wereld hebben, zonder kwast of roller schiet het toch niet op. Of je nou een simpele wegwerpkwast zoekt of een hoogwaardige patentpuntkwast; je vindt ze altijd voordelig bij EcoTools. Er zijn ronde en blokkwasten voor gewone muurverf, maar ook platte en puntkwasten voor lakverf op water- of terpentinebasis. Met een synthetische kwast van Goudhaantje heb je in één klap de beste kwast voor beide soorten lakverf. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment verfrollers en bijbehorende beugels beschikbaar voor alle soorten muren en om spiegelglad lakwerk te realiseren.

Verfbakken

Schilderen gaat een stuk makkelijker wanneer je een verfbak of overzetblik hebt om je verf in over te gieten. Met een verfbak en de handige wegwerp-inzetbakjes kun je netjes de verf in je roller strijken voor een gelijkmatige verdeling van de verf. Als je verf uit het blik wilt halen maar daarna langer wilt bewaren, is een verzetblik ideaal. Deze kun je gemakkelijk met een deksel afsluiten na het gebruik. Voor grote emmers met muurverf zijn er zeer handige verfroosters om rechtstreeks in de emmer je roller op af te strijken.

Plamuurmessen en verfkrabbers

Plamuurmessen zijn multifunctionele hulpstukken bij het aanpakken van schilderklussen op de muur of hout. Je kan ze gebruiken om reparaties met plamuur of muurvuller aan te brengen, maar ook om bijvoorbeeld oud behang en glasweefsel te verwijderen. Je bestelt diverse maten plamuurmessen of afsteekmessen van 2 cm tot wel 12,5 cm breed, stuk voor stuk zeer voordelig geprijsd.

Om oude verf te verwijderen van hout of metaal kun je aan de slag gaan met een scherpe verfkrabber. Combineer deze met een afbijtmiddel of verfbrander en je hebt binnen de kortste tijd je oude verf volledig verwijderd.

Mengstaven

Deze metalen mengstaven voor op de boormachine zijn zeer handige hulpstukken om grote hoeveelheden verf door te mengen. Hierdoor blijft het pigment perfect verdeeld door de verf en krijg je geen resultaat met lelijke vegen. Je kan ze uiteraard ook voor zwaardere materialen als tegellijm, cement en beton gebruiken.

Poetsdoeken en -lappen

Iedere schilder morst wel eens, dus je doet er altijd goed aan om wat poetsdoeken in de buurt te hebben. Let op dat wanneer je synthetische verf knoeit er ook wat geschikt verdunnings- of reinigingsmiddel op de doek moet. Je gebruikt de poetsdoeken ook makkelijk voor het ontvetten van je schilderklus of om bestaande verflagen op te poetsen.

Afplaktape en vloerbescherming

Het strakste schilderwerk bereik je met groot gemak door een goede afplaktape te gebruiken. Ons assortiment bestaat uit diverse breedtes afplaktape van normaal papier, rijstpapier en zelfs PVC maskingtape met zeer hoge kleefkracht. Als je de vloer of plinten wilt afplakken, zijn er ook handige combinaties van afplaktape en dun folie om de vloer te beschermen.

Je beschermt de vloer het allerbeste met de verschillende soorten stucloper, afdekvlies en beschermfolie. Er zijn gladde maar ook anti-slip varianten en ook zeer stevige rollen stucloper voor wanneer er tegen grover vuil moet worden beschermd.

Bestel direct jouw schildersbenodigdheden bij EcoTools en laat ze bezorgen!