• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf € 50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires
Beste bezoeker, vanwege technisch onderhoud in het magazijn is onze verzendtijd momenteel langer dan je van ons gewend bent (24 uur op werkdagen). Onze excuses voor het ongemak. Team EcoTools

Schuurrollen

Schuurpapier rollen

Voor grote oppervlakken is een schuurmachine een uitkomst. Echter voor nauwkeurig werk of kleine hoekjes is met de hand schuren toch vaak de beste oplossing. In onze online winkel vind je vele korrel grofheden schuurpapier op rollen van 25 meter. 

De verschillende grofheden van schuurpapier bepaalt de afwerking van het hout. Hoe lager het getal van het schuurpapier is, hoe grover de korrel is. Voor het schuren van trappen en kozijnen of meubels is het belangrijk dat je altijd eerst de oude verf laag verwijdert. Dit kan met een verfbrander of verf afbeits. Vervolgens is het vetvrij maken van het oppervlak erg belangrijk. Als je het vetvrij maken overslaat en gelijk begint met schuren, loopt je schuurpapier snel vol en is je verbruik veel hoger. Daarnaast loop je het risico dat je het vet in het oppervlak schuurt in plaats van eruit, wat resulteert in een hobbelig oppervlak.

Na het verwijderen van de oude verflaag en het vetvrij maken, begint het schuren. Voor kozijnen die in de grondverf staan, start je met een schuurpapier korrel 120. Werk vervolgens met tussenstappen naar een korrel grofte 180.

Voor een trap kan je een grover schuurpapier uitkiezen. Het advies is om te starten met een korrel 80 en op te schuren naar een korrel 120.

Het bepalen van de grofte van je schuurpapier is erg afhankelijk van het oppervlak dat je wilt schuren. Bekijk het oppervlak goed, hoe diep zijn de krassen en hoe glad moet het oppervlak worden? Bepaal aan de hand van het oppervlak de grofheid van het schuurpapier. De schuurpapier rollen van EcoTools zijn beschikbaar in een korrel grofheid van 60 tot 280.

De afmetingen van de schuurpapier rollen zijn:

25 meter x 115 mm Korrel 60
25 meter x 115 mm Korrel 80
25 meter x 115 mm Korrel 100
25 meter x 115 mm Korrel 120
25 meter x 115 mm Korrel 150
25 meter x 115 mm Korrel 180
25 meter x 115 mm Korrel 220
25 meter x 115 mm Korrel 240
25 meter x 115 mm Korrel 280
25 meter x 115 mm Korrel 320
25 meter x 115 mm Korrel 400

Schuurpapier rollen met een sterke achterkant van foam

Schuurpapier rollen met een achterkant van foam, koop je eenvoudig in onze online winkel. Het schuurpapier met een achterkant van foam is zeer sterk, heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en maakt het schuren gemakkelijker. Je vingers worden beschermd door de foam achterkant en het schuurpapier is flexibel, wat het gemakkelijk maakt om in kleine hoekjes te schuren. 

Schuurlinnen op rol

Dit schuurpapier heeft een grote flexibiliteit, waardoor het bijzonder geschikt is voor het schuren van ronde oppervlakken, zoals bijvoorbeeld buizen. Doordat het gemaakt is van slijtvast materiaal kun je het schuurpapier duurzaam gebruiken. Bovendien kun je het schuurpapier eenvoudig afscheuren, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Papieren schuurrollen, schuurrollen met foam rug of schuurlinnen op rol heeft EcoTools.nl op grote voorraad en zeer voordelig!