• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Metaalboren

Metaalboren

In het assortiment Metaalboren bij EcoTools vind je diverse soorten. Zo hebben we de HSS metaalboren, HM gatfrezen, kernboren, HSS stappenboren (trappenboor) en HSS verzinkboren

HSS Metaalboren

Bij EcoTools vind je metaalboren HSS M2 en metaalboren HSS 5% cobalt. Onze HSS metaalboren zijn vervaardigd uit HSS M2 staal en hebben een titanium coating. Deze coating heeft een zeer hoge hardheid en lage wrijvingseigenschappen wat de standtijd van de boor aanzienlijk wordt verlengd. De HSS metaalboren zijn o.a. geschikt voor het boren van staal, ijzer, gietijzer, rvs en kunststoffen. Erg belangrijk voor een lange standtijd van de metaalboren is dat alles moet worden voorkomen dat de boren warm worden. Dit voorkom je door gebruik te maken van boor/snijolie en de boorsnelheid/snijsnelheid aan te passen aan het materiaal. Een vuistregel is: Hoe harder het metaal des te lager het toerental van de boor.

Metaalboren met 7 edge point 

Met onze metaalboren met 7 edge point boor je sneller dan met de traditionele HSS metaalboren. Je kunt zelfs met 1 hand gaten boren in ronde pijpen zonder gebruik te maken van een centerpunt! 

HM Gatfrezen

De HM gatfrezen bij EcoTools hebben een variabel geslepen hardmetalen vertanding en vaste houder voor hand- en machinaal gebruik. De gatfrees wordt compleet geleverd met centreerboor, veer en inbussleutel. EcoTools gatfrezen zijn er in diverse maten, zodat ze te gebruiken zijn voor metalen met een dikte tot 5 of tot 25 mm.

HSS Stappenboren

Onze HSS stappenboren / trappenboren zijn vervaardigd uit HSS M2 staal en hebben een titanium coating. Deze coating heeft een zeer hoge hardheid en lage wrijvingseigenschappen wat de standtijd van de stappenboor aanzienlijk verlengd.

Bestel nu je metaalboor op EcoTools.nl en ga snel aan de slag!