• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Bevestigingsmiddelen en bits

Bevestigingsmiddelen en bits

Of je nou een schilderijtje ophangt of een hele garage gaat bouwen, je ontkomt niet aan een heel scala aan bevestigingsmiddelen. Schroeven en pluggen zijn de meest voor de hand liggende materialen, maar er zijn veel meer opties voor specifieke bevestigingsklussen. Bij EcoTools vind je een groot assortiment met alles voor een betrouwbare bevestiging, altijd zeer voordelig geprijsd.

Schroeven

Iedere klusser gebruikt op zijn tijd wel eens schroeven, maar het aanbod in verschillende schroeven is enorm. De keuze voor je schroef hangt af van het te bevestigen materiaal, de grootte van je materialen en er zijn ook nog eens een aantal verschillende aandrijvingen beschikbaar. Bij EcoTools vind je een zeer divers assortiment schroeven met de volgende aandrijvingen:

Als je de schroeven buiten gebruikt, kun je kiezen voor een stevige RVS uitvoering die veel langer tegen corrosie beschermd is. Ook zijn er speciale schroeven om gipsplaat mee te bevestigen, deze hebben een corrosiewerende coating zodat stucgips of schilderwerk niet voor lelijke roestplekken zorgen. Deze schroeven zijn ook op strip verkrijgbaar, dat werkt lekker snel!

Speciaal voor het buiten bevestigen van vlonderplanken en rabatdelen zijn er zeer stevige vlonderschroeven en potdekselschroeven van RVS. Deze schroeven verzinken zeer soepel en zonder splijten in het hout door de spitse lenskoppen met freesribben.

Schroefbits en houders

Om je schroeven snel en nauwkeurig los en vast te kunnen draaien, is het van groot belang om de juiste schroefbits in huis te hebben. De schroefbits van EcoTools zijn zeer slijtvast en hebben voor elk soort aandrijving de perfecte pasvorm. Voor bevestiging van schroeven in lastig bereikbare plaatsen zijn er speciale verlengde bits beschikbaar. Met een van de magnetische bithouders kun je zeer snel van schroefbit wisselen als je van schroef naar schroef gaat tijdens de klus.

Wanneer je veel met zeskantbouten aan het werk gaat, zijn er ook handige magnetische dopsleutelbits verkrijgbaar. Ben je juist met inbusbouten aan het werk, dan hebben we ook de juiste bits in huis.

Pluggen

Schroeven zijn natuurlijk perfect om bevestigingen in hout te maken, maar je begint er weinig mee als je iets aan steen of beton wilt ophangen, laat staan als je een holle gipswand hebt. Met de juiste plug kun je al je schroeven net zo makkelijk in deze muren of plafonds gebruiken. Bij EcoTools heb je keuze uit een ruim assortiment nylon pluggen voor diverse toepassingen. Je vindt pluggen van ons huismerk Derfix en van fischer, onder andere de zeer sterke DuoPower lijn.

Wanneer je een balk aan de muur wilt bevestigen om bijvoorbeeld een werkblad op te laten rusten, kun je zeer makkelijk onze nylon slagpluggen gebruiken. Door een gat te maken door zowel de balk als de muur, kun je met een hamer de slagplug met schroef en al vastslaan. Ook vind je een assortiment speciale kozijnpluggen die zorgen voor een spanningsvrije bevestiging van je raam- of deurkozijn in de muur.

Keilbouten en inslagankers

Doorsteekankers of keilbouten zijn een stevige en snelle oplossing voor bevestigingen die zeer zwaar belast worden. Sla de keilbout door het te bevestigen materiaal in de muur, vloer of plafond en draai de bout met een passende sleutel aan. Doordat de inslagpen geleidelijk naar binnen wordt getrokken, komt de keilbout onder spanning en kan hij belast worden. Er zijn ook keilbouten met een vast schroefoog om bijvoorbeeld zware hangende constructies met ijzerdraad of kettingen te bevestigen.

Als je tijdelijk bouten of draadeinden in beton wilt bevestigen, bijvoorbeeld om een boorstatief te verankeren op de bouwplaats, dan zijn inslagankers een perfecte oplossing. Je slaat de ankers door middel van een inslagpen vast in het boorgat waarna je een metrische binnendraad overhoudt. Als de bevestiging niet langer nodig is, steekt het inslaganker niet boven het beton uit dus vormen ze geen belemmering voor het latere werk.

Spanhulzen

Met spanhulzen kun je zeer snel en gemakkelijk rachelwerk bevestigen tegen beton of massief metselwerk. Boor de gaten voor en je slaat ze gewoon met een hamer vast in de muur en het hout. De spanhulzen zijn gemaakt van stevig geel verzinkt staal wat je niet snel krom slaat.

Ankerwerk

Om bevestigingen van houten balken op de muur of tegen elkaar te verstevigen kun je allerlei soorten metalen ankerwerk gebruiken. Dit kan zo simpel zijn als een hoekanker of een stoelhoek, maar er zijn ook raveel- en balkdragers met diverse eigenschappen om houten constructies te versterken. Deze zijn bij uitstek geschikt voor dragende constructies, zoals het geraamte van een dak of een luikopening voor je vliering.

Je vindt hier ook handige rollen montageband, deze worden gebruikt om een stevig windverband te maken bij houten of metalen constructies. Doordat de rollen over de gehele lengte zijn voorgeboord zijn ze zeer makkelijk in gebruik. Om lichtere verstevigingen aan houten constructies te maken hebben we ook houten deuvels in een aantal diktes. Deze boor je voor aan weerszijden van een rechte of haakse verbinding en bevestig je met houtlijm.

Bouten, moeren, ringen en draadeinden

Er is voor het bevestigen van plaatmateriaal en andere metalen onderdelen een grote diversiteit aan bouten, moeren en ringen beschikbaar. Deze bevestigingsmaterialen werken allemaal met een metrisch fijndraad waardoor de pakking zeer nauwkeurig en sterk is. Als je blinde bevestigingen wilt maken van houten of metalen delen kun je ook kiezen voor een van de slotbouten in ons assortiment. Deze bouten grijpen zichzelf vast in het materiaal aan een kant en worden aan de andere kant met een moer strak gedraaid. Zo kan bijvoorbeeld een schuttingdeur niet van de buitenkant worden losgemaakt. Je vindt een groot deel van ons assortiment bouten, moeren en ringen ook in RVS uitvoering.

Stokeinden en schroefogen

Wil je een materiaal op hout bevestigen met moeren, dan kun je dit mogelijk maken met een metalen stokeind. Deze handige bevestigingsmiddelen hebben een scherpe schroefdraad aan een kant en metrisch fijndraad aan de andere kant. Hieraan kun je vervolgens zeskant-, vleugel- of ringmoeren bevestigen welke je makkelijk weer los kan maken. Om een haak of oog aan hout te maken kun je ook kiezen voor een van onze schroefogen, -duimen of ooghaken.

Houtdraadbouten

Maak je een houten constructie, maar zijn normale schroeven niet sterk genoeg? Houtdraadbouten zijn dikker dan normale schroeven en hebben een diepe spoed. Hierdoor kunnen ze een hele grote trekkracht weerstaan, ook wanneer je ze in een betonnen muur gebruikt met een plug.

Nagels

Schroeven zijn stevig, maar ook duur en ze kunnen behoorlijk het tempo uit je bevestigingsklus halen. Met draadnagels ben je niet alleen goedkoper uit, ze werken ook nog eens supersnel. Een perfecte uitkomst wanneer je bijvoorbeeld panlatten bevestigt op plaathout of als je een bekisting wilt maken. Er zijn ook popnagels met een knijptang beschikbaar en speciale asfaltnagels die je ook in beton en steen kunt slaan.

Spijkerclips en klembeugels

Om buizen of elektrakabels netjes te bevestigen en bijvoorbeeld langs de plint te leiden, hebben we diverse soorten spijkerclips en klembeugels. Hiermee kun je op een veilige manier de kabels vastmaken zonder de mantel te beschadigen.

Uitvulplaten en stelwiggen

Met een selectie verschillende uitvulplaten en stelwiggen kun je altijd zorgen dat je bevestigingen of constructies netjes recht staan als je ze vastmaakt. Deze handige kunststof hulpstukken kun je bestellen in doosjes met verschillende maten of in een grotere verpakking per soort. De kleuren geven aan wat de specifieke dikte van elk plaatje is.

Tyraps

Tyraps, ook wel bekend als bindbanden of kabelbinders, zijn de perfecte keuze voor het tijdelijk verbinden van materialen of wanneer je bijvoorbeeld buizen en draden wilt sorteren en wegwerken. De kunststof sluitingen zorgen dat het band niet terug kan lopen wanneer er aan getrokken wordt. Je vindt bij EcoTools tyraps tot wel 500 mm lang, dus ook zeer geschikt voor het bevestigen van bijvoorbeeld luchtafvoerbuizen.

Bestel vandaag nog je bevestigingsmiddelen en bits bij EcoTools en laat ze thuisbezorgen!