• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Bouten, moeren en ringen

Bouten, moeren en ringen

Bouten zijn bevestigingsmiddelen die worden gebruikt om diverse materialen stevig vast te zetten. Bouten onderscheiden zich van schroeven door de platte zeshoekige kop welke je met een sleutel kan aandraaien. Ze worden vaak gebruikt in de zware bouw, omdat de kernen van bouten dikker zijn dan schroeven en dus meer gewicht kunnen dragen. Bouten hebben meestal een metrisch fijndraad voor zeer nauwkeurige montage.

Bouten in verschillende maten

Bouten zijn er in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over welke bouten je nodig hebt voor je specifieke klus. De belangrijkste zaken om op te letten zijn de diameter en de lengte van de bout. De lengte van de bout wordt aangegeven door de "werklengte" - dit is het deel van de bout dat in het materiaal gaat. Een M8 x 80 bout heeft bijvoorbeeld een diameter van 8 mm en een lengte van 80 mm. De diameter en lengte worden beide gemeten in millimeters. Bouten met een diameter van 6 mm worden M6-bouten genoemd.

Bij EcoTools voeren we een breed assortiment bouten, waaronder verzinkte, RVS en zwarte slotbouten, verzinkte en RVS tapbouten en alle bijbehorende ringen en moeren. Tapbouten zijn over de hele lengte 'getapt' met metrische schroefdraad. De bouten bij EcoTools zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit staal en beschikbaar in diameters van M5 tot en met M12. Of je nu op zoek bent naar een enkele bout of een hele set bijpassende moeren en bouten, bij EcoTools kun je terecht.

Moeren

Het is van belang om moeren met de juiste bouten en ringen te combineren voor een solide en makkelijk demonteerbare constructie. Met de moeren in alle soorten en maten van EcoTools maak je stevige constructies zonder het materiaal te hoeven beschadigen. In maten van M5 tot en met M12 vind je moeren van de volgende soorten: zeskantmoeren, dopmoeren, inslagmoeren, vleugelmoeren, verbindingsmoeren en ringmoeren. Een tapbout wordt in de bevestiging vaak vergezeld door een passende ring en een moer. Deze vind je uiteraard ook bij EcoTools zodat je direct aan de slag kan. Mocht de bijbehorende moer er niet bijgeleverd worden, dan moeten ze er los bijbesteld worden.

Ringen

Bij bevestigingen met moeren of schroeven gebruik je vaak een bijpassende metalen ring ter ondersteuning. De verschillende ringen van EcoTools hebben echter verschillende functies, namelijk:

  • Sluitringen om te voorkomen dat de moer het materiaal beschadigt bij het aandraaien.
  • Veerringen die zorgen dat de moer of bout niet los kunnen trillen.
  • Tandveerringen bijten zichzelf vast in het materiaal tegen lostrillen.
  • Carrosserieringen werken als sluitringen maar verdelen de kracht van de verbinding over een groter oppervlak.
  • Sluitplaten zijn vierkante sluitringen die bij uitstek geschikt zijn voor zwaardere houtverbindingen.

Bestel bouten, moeren en ringen bij EcoTools

Bekijk het hele assortiment van bouten, moeren en ringen van EcoTools. Mocht je hulp nodig hebben bij het uitkiezen van de juiste bout, moer of ring, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.