• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Of je nou een doe-het-zelver of professionele klusser bent, een ongeluk zit voor iedereen in een klein hoekje. Door de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen voor elke klus in huis te halen, breng je het risico tijdens je werk zo ver mogelijk terug. Bij EcoTools kan je altijd terecht voor een uitgebreid assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen (vaak afgekort als PBM), altijd voor een lage prijs.

Werkhandschoenen

Met de juiste werkhandschoenen voor elke klus bescherm je je handen tegen onder andere scherpe materialen, maar het is ook mogelijk om met anti-slip handschoenen je grip te verhogen bij werken met zware en gladde gereedschappen of grondstoffen. Er zijn ook ademende en flexibele schildershandschoenen om tijdens het verven je handen schoon te houden. Wil je liever in de tuin aan het werk? Dan zijn er ook splitlederen werkhandschoenen, zogenaamde Amerikaantjes, die ook de pols beschermen voor bijvoorbeeld doornentakken. Wanneer je rigoreus schoonmaakwerk wilt doen, zijn er stevige rubberen huishoudhandschoenen met een extra lang manchet. Dit beschermt je tegen heet water en chemische schoonmaakmiddelen.

Stofmaskers

Werk je met veel stof of schadelijke dampen? Let dan goed op dat je met een juist masker aan het werk gaat. Zelfs ogenschijnlijk onschuldige bouwstof kan voor gezondheidsproblemen zorgen, dus het is altijd slim om zoveel mogelijk inademing van vuiligheid te voorkomen. Bij EcoTools kan je terecht voor stofmaskers met droogstof filters FFP2 en FFP3. Daarnaast zijn er halfgelaatsmaskers voor gebruik met verwisselbare dampfilters, perfect voor wanneer je bijvoorbeeld met vernevelde oplosmiddelen werkt.

Veiligheidsbrillen

Je ogen zijn misschien wel de meest kwetsbare organen, maar ze zijn gelukkig ook zeer effectief te beschermen tegen opspattend stof of rondvliegende scherpe deeltjes. Bij EcoTools vind je veiligheidsbrillen met heldere of getinte polycarbonaat lenzen met een degelijke UV filter, zodat je ook in helder zonlicht fijn kan werken. Wil je autogeen lassen of plasmasnijden, dan kan je met een speciale lasbril je ogen voldoende beschermen tegen het felle licht.

Voor zowel de normale veiligheidsbrillen als lasbrillen zijn er handige overzetmodellen beschikbaar. Zo kan je veilig te werk zonder je bril op sterkte af te hoeven zetten. Je kostbare normale bril wordt door de brede lenzen goed beschermd tegen rondvliegende spanen of scherven. Om je hele gezicht te beschermen kan je gaan voor een volledig gelaatsscherm met vaste kinbeschermer, deze kan je ook samen met een bril op sterkte gebruiken.

Gehoorbescherming

Op de bouw, maar ook bij het doe-het-zelven, ontkom je niet aan het nodige lawaai tijdens het werken. Het gebruik van de juiste gehoorbescherming is dus van groot belang. Afhankelijk van het dB-niveau waaraan je wordt blootgesteld kan je misschien vooruit met simpele wegwerp oordoppen Of kies je liever voor een verstelbaar hoofdtelefoon model met gehoorkappen die het hele oor afdekken? Voor de liefhebber van een muziekje onder het werk, is er zelfs een model met geïntegreerde FM radio of AUX-aansluiting verkrijgbaar.

Veiligheidshelmen

Wanneer je de bouwplaats betreedt, is de kans zeer groot dat je wordt geacht een veiligheidshelm te dragen ter bescherming van je hoofd. Deze lichtgewicht beschermingsmiddelen zorgen voor bescherming op diverse manieren. Zo val je goed op voor andere werkers, voorkom je stootwonden en een goede helm kan zelfs hersenschade door vallende voorwerpen voorkomen. Te combineren met speciale gehoorkappen voor op de veiligheidshelm zodat je zonder zorgen de bouwplaats op kan.

Valbescherming

Bij het werken op hoogte, bijvoorbeeld op steigers, hoogwerkers en bij werkzaamheden op het dak, is het zeer belangrijk om de juiste valbescherming te gebruiken. Met de verschillende Elara harnassen voor valbescherming van Delta Plus kan je al deze werkzaamheden met een veilig gevoel aanpakken.

Lassen

Als je regelmatig aan het lassen bent, is het zeer belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen het felle licht. In ons assortiment vind je diverse lashelmen en -brillen naar gelang de lasmethode die je gebruikt. Check de vereiste verduistering voordat je een bril of helm kiest zodat je voldoende beschermd bent, maar ook je werk goed kunt bekijken. De volledige lashelmen bieden genoeg bescherming voor onder andere autogeen-, elektrode- en TIG-lassen.

Voor het beschermen van je handen tegen de hitte zijn er speciale Kevlar gestikte lashandschoenen van stevig splitleder. Deze zijn onmisbaar, want normale werkhandschoenen zullen de hitte niet tegenhouden.

Kniebeschermers

Stratenmakers, tegelzetters, hoveniers, ze zijn allemaal veel op de knieën aan het werk. Met een paar goede kniebeschermers kan je dit werk vele malen comfortabeler doen en bescherm je jezelf ook nog eens voor scherpe objecten op de grond. Verkrijgbaar in verschillende modellen en met losse elastische riemen om te verwisselen.

Veiligheidshesjes

Veiligheid op de bouwplaats begint bij het goed opvallen voor je collega’s of anderen waarmee je de werkplaats deelt. Door een felgekleurd veiligheidshesje met reflecterende strepen te dragen val je zowel overdag als in het donker zeer goed op. De hesjes zijn ruim van maat en passen voor iedereen. Het is uiteraard ook altijd verstandig een paar veiligheidshesjes in de auto of bus te hebben. Als je onderweg stil komt te staan kan je dan veilig op pechhulp wachten.

Verbanddozen en pleisters

Je hebt ze liever nooit nodig, maar verbanddozen zijn volgens de Nederlandse wet verplicht aanwezig in elk bedrijf. Afhankelijk van de arbeidsomstandigheden wordt bepaald aan welke specifieke eisen het bedrijf moet voldoen wat betreft de beschikbaarheid van verbanddozen en hulpmiddelen. Er moet in elk bedrijfspand of werkplek minstens binnen 30 seconden afstand een verbanddoos aanwezig zijn, dus ook wanneer je met je bedrijfsbus naar een klus gaat. Voor kleine bedrijfsvoering, bijvoorbeeld bij binnenvaart, bedrijfswagens of landbouwvoertuigen, kan je met een verbanddoos B volstaan. Deze is net zo compleet als de standaard verbanddoos, maar bevat kleinere aantallen van alle hulpmiddelen.

Zorg dat je de inhoud van de verbanddozen goed bijhoudt door minstens jaarlijks de voorraad te checken. Je kan bij EcoTools terecht voor volledig gevulde verbanddozen maar ook voor handige navullingen. Naast de verbanddozen en navullingen hebben we ook speciale oogdouches in makkelijke flessen en een speciale doos voor het verzorgen van brandwonden. Ideaal wanneer je met veel vloeibare chemicaliën of heet gereedschap werkt.

Ervaar het gemak van onze services en koop vandaag nog je PBM scherp geprijsd bij EcoTools!