• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf € 50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires
Beste bezoeker, vanwege technisch onderhoud in het magazijn is onze verzendtijd momenteel langer dan je van ons gewend bent (24 uur op werkdagen). Onze excuses voor het ongemak. Team EcoTools

Schragen en ondersteuning

Schragen en ondersteuning

Schragen zijn opklapbare ondersteuningen om je materialen op te plaatsen tijdens het bewerken. Een stevige ondersteuning van je werkmateriaal of gereedschap is niet alleen gemakkelijk, het is ook een pluspunt voor de veiligheid tijdens het werken. Met de diverse opties in schragen en rolbokken van EcoTools kun je ongeacht je klus of de grootte van je materialen comfortabel en veilig aan het werk.

Werkschragen

Met een set van onze professionele werkschragen krijg je elke klus geklaard. Alle werkschragen zijn voorzien van een handige antislip laag aan de bovenzijde, plaat- of balkhouders aan de poten en handige balkhouders aan de zijkanten. Hiermee bouw je de schragen zo om tot een handige werktafel. Daarnaast zijn de schragen volledig inklapbaar dus je neemt ze zonder problemen mee naar elke klus.

Het zwaardere model werkschragen is naast deze functies ook nog in hoogte verstelbaar van 61,5 t/m 81,7 cm hoogte. Daarmee kan iedere klusser een comfortabele werkhoogte bereiken of de hoogte aanpassen aan het formaat van de materialen. De werkschragen zijn geschikt voor zware belasting, maar in geen geval bedoeld om op te gaan staan.

Rolbokken

De in hoogte verstelbare rolbokken van EcoTools zijn zeer handige hulpstukken voor het werken met lange en zware materialen die tijdens het bewerken verplaatst moeten worden. Denk aan bijvoorbeeld een lange plank die door de houtschaaf heen moet of een stevige balk over de zaagtafel.

Je kunt kiezen uit twee modellen rolbok bij EcoTools, waarvan de ene een platte rol heeft en de andere een rij met 8 kogelrollers. Op de kogelrollers kan het werkstuk niet alleen recht gerold worden, maar je draait het ook flexibel in de juiste hoek. Zeer handig om te gebruiken bij het plaatsen van zware balken of om ongewone verstekhoeken te zagen.

Dakschragen

Niemand werkt graag voor lange tijd op een schuin dak, maar zeker wanneer je bijvoorbeeld de dakkapel moet schilderen, zal je toch de hoogte in moeten. Wanneer het plaatsen van een steiger niet wenselijk of mogelijk is, kan je het jezelf een stuk makkelijker maken door te kiezen voor een paar dakschragen. Deze monteer je stevig op de panlatten van je schuine dak, waarna je met platen of planken hout de schragen van een bodem en leuning kan voorzien. De dakschragen zijn flexibel instelbaar voor vrijwel elke dakhelling.

Deze oplossing dient altijd vergezeld te worden van de juiste valbeveiliging en is geen ARBO-goedgekeurde ondersteuning voor professionals. Let altijd goed op wanneer je op het dak aan het werk bent!

Universeel onderstel afkortzaag

Afkortzaagmachines zijn zeer handige hulpstukken voor talloze klussen, waardoor je ze graag overal mee naartoe neemt. Deze machines kunnen prima op de grond staan, maar daar worden je rug en knieën natuurlijk niet vrolijk van. Om nog niet te spreken van de vuiligheid die al gauw over je kostbare machine en materialen heen komt. Zet je afkortzaag dus op comfortabele hoogte met de universele onderstellen van EcoTools! De steun is bruikbaar voor het neerzetten van de meeste bekende afkortzaagmachines.

De onderstellen hebben een vaste werkhoogte van ca. 85 cm en een instelbare breedte tot en met 310 cm. Aan beide uiteinden zit een handige roller om het te bewerken materiaal over te kunnen verplaatsen. De poten zijn inklapbaar dus je neemt de steun gemakkelijk met je mee naar de werkplaats.

Snel aan de slag? Bestel vandaag nog je schragen en ondersteuning bij EcoTools!