• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
 • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
 • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Tackers en luchtgereedschap

Tackers en luchtgereedschap

Luchtgereedschap is een zeer populair alternatief voor gereedschappen op accu of netspanning om diverse redenen. Door de afwezigheid van een motor is het gereedschap vaak zeer licht, de prestaties worden niet beïnvloed door een leeglopende accu en met een goede compressor erbij biedt luchtgereedschap ontzettend veel vermogen. Bij EcoTools vind je alle benodigdheden voor luchttoevoer van de compressor naar je luchtgereedschap. Denk aan verschillende lengtes luchtslang, de meest voorkomende luchtkoppelingen en handige haspels voor je luchtslang. Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment luchtdruktackers met bijbehorende nieten, brads en pins voor talloze soorten klussen.

Luchtdruktackers

Bij een hoop constructieklussen zijn schroeven te duur, te langzaam en overbodig sterk door de grote hoeveelheid verbindingspunten. Denk bijvoorbeeld aan panlatten op je dak of staand rachelwerk voor gipsplaten. In dit soort situaties zijn luchtdruktackers met geschikte nieten, nagels of brads een zeer snelle en voordelige oplossing. Bij EcoTools kun je terecht voor hoge kwaliteit tackers met een zeer aantrekkelijk prijskaartje in de volgende types:

 • Pinnailers voor micropins
 • Niettackers
 • Bradtackers met een recht of schuin magazijn
 • T-nagel tackers
 • Combitackers voor zowel nieten als brads

Voor al onze machines zijn er reserve slagpennen beschikbaar en de juiste olie voor zowel de tacker als de compressor.

Luchtslang

Onze tackers worden door luchtdruk aangedreven, maar dan moet de luchtdruk natuurlijk wel van de compressor naar de machine zonder lekkende lucht. De luchtslangen van EcoTools zijn zowel flexibel als slijtvast, de perfecte combinatie voor een luchtslang die vaak op de bouwplaats wordt gebruikt. Bestel je slang per meter of in vaste lengtes en kies uit de twee meest voorkomende slangdiameters, 8 x 13,5 of 10 x 16 mm.

Wanneer je regelmatig luchtgereedschap gebruikt in je werkplaats is het geen gek idee om een automatisch oprollende luchtslanghaspel te plaatsen. Deze haspel bevat een zeer flexibele luchtslang van 15 meter lang en een extra stuk voor naar de compressor. Zo hoef je nooit je zware compressor te verhuizen en je luchtslang bergt zichzelf weer op na het werk.

Luchtkoppelingen

De luchtkoppelingen voor slangen van 8 of 10 mm kunnen worden verdeeld in 3 soorten:

 • Euro snelkoppelingen
 • Orion snelkoppelingen
 • Universele snelkoppelingen (geschikt voor zowel Euro als Orion insteeknippels)

Binnen deze varianten van luchtkoppelingen zijn er tientallen koppel- en verloopstukken beschikbaar voor de verbinding met de slang, aan de compressor of aan het luchtgereedschap. Voor een betrouwbare aansluiting van slangpilaren in de luchtslang knijp je deze altijd dicht met een passende slangklem. Voor de luchtdichte sluiting van schroefdraadverbindingen is er handige teflon tape die met de draairichting mee over het uitwendige schroefdraad kan worden gedraaid.

Pins, brads en nieten

Er zijn vele verschillende bevestigingsklussen maar met de juiste pins, brads of nieten en uiteraard de bijbehorende machine kun je deze allemaal probleemloos aan. Je kiest bij EcoTools uit een zeer breed assortiment met per soort ruime keuze in lengtes en materialen:

 • Koploze micropins type P, bijvoorbeeld voor het monteren van koplatjes en glaslatten zonder lelijke kopjes in het zicht. Perfect in combinatie met onze P390 pinnailer.
 • Microbrads type M zijn ideaal voor zo goed als onzichtbare bevestigingen, maar hebben iets meer houvast dan de micropins door de aanwezigheid van een bradkopje.
 • Brads in diverse types en ook voor bradtackers met een schuin magazijn. Deze stevige nagels kunnen een hoop draagkracht geven, maar hebben een vrij kleine kop voor nette afwerking.
 • T-nagels lijken nog wel het meeste op normale nagels vanwege de brede kop en ronde draad. Ideaal om bijvoorbeeld doek of spaanplaat mee vast te nagelen.
 • Nieten voor zowel de luchtdruktacker als de handtacker, deze zijn dun en scherp maar door de dubbele bevestiging toch heel krachtig.

Handtackers

Voor de meeste lichte werkzaamheden zoals bijvoorbeeld folie of stof bevestigen, is een handtacker veel makkelijker in gebruik dan de luchtdruktacker. Bij EcoTools bestel je voordelig een aantal verschillende types handtackers en uiteraard de bijbehorende nieten. Voor het bevestigen van laagspanningskabels of bijvoorbeeld gaaspanelen kan je zeer goed onze kabelnieten met een gebogen bovenkant gebruiken. Deze houden het materiaal op de plaats vast zonder dat de nietjes mogelijk breken of het materiaal beschadigen.

Luchtgereedschap

Met de luchtdruk van je compressor kun je veel meer dan alleen je luchtdruktacker aandrijven. Een van de meest voor de hand liggende luchtgereedschappen is een luchtspuit. Deze gebruik je om de werkplaats schoon te spuiten van stof en spanen die bijvoorbeeld je zaagmachine heeft rondgeslingerd. Je koopt bij EcoTools zeer voordelig een luchtspuit met een korte of lange spuitmond, geschikt voor insteeknippels in zowel Orion als Euro uitvoering.

Bestel nu voordelig alles voor tackers en luchtgereedschap op EcoTools.nl!