• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf € 50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires
Beste bezoeker, vanwege technisch onderhoud in het magazijn is onze verzendtijd momenteel langer dan je van ons gewend bent (24 uur op werkdagen). Onze excuses voor het ongemak. Team EcoTools

Schuren en slijpen

Schuren

Schuurpapier en andere schuurmiddelen zijn misschien wel de meest gebruikte accessoires van ons assortiment. Of je nou een schilder bent, timmerman, parketteur of nog vele andere beroepen, geen klus is geklaard zonder dat het werk netjes geschuurd is. Bij EcoTools kun je altijd terecht voor een zeer uitgebreid aanbod verschillende soorten schuurpapier. Je vindt zowel schuurmiddelen geschikt voor allerlei bekende machines als voor schuren met de hand.

Klittenband schuurpapier

De meeste schuurmachines hebben tegenwoordig een handige schuurzool met klittenband. Hierdoor blijft het schuurvel netjes op zijn plek zitten en kan de stofafzuiging voortdurend netjes zijn werk doen. Je vindt bij EcoTools een aanbod met klittenband schuurpapier in wel 14 modellen, waardoor je altijd het juiste schuurpapier voor jouw machine kan vinden.

De diverse lijnen schuurpapier zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit, maar afhankelijk van de wensen van de gebruiker hebben we diverse soorten kwaliteit en verpakkingen beschikbaar.

  • De Topline is beschikbaar in grote verpakkingen van 50 stuks, perfect voor professioneel gebruik en onze hoogste kwaliteit. Dit schuurpapier heeft een aluminiumoxide korrel tussen de 40 en 400, maar sommige varianten zijn ook met keramische korrel verkrijgbaar. Door de kunststof drager ook geschikt voor nat schuren.
  • De Basicline is schuurpapier van goede kwaliteit voor de doe-het-zelver of kleingebruikers, verpakt per 10 stuks. Beschikbaar in korrels 40 t/m 400 met een aluminiumoxide korrel op papieren dragers.
  • Schuurnetten zijn zeer geschikt voor langdurig gebruik vanwege de volledig open structuur. Doordat het gaas bijna niet volloopt tijdens het schuren, blijft het langer scherp en de stofafzuiging kan optimaal zijn werk doen.

Schuurbanden

De bandschuurmachine is een perfecte oplossing wanneer er snel en grof schuurwerk moet worden gedaan. Voor de vele maten bandschuurmachines die er zijn, is EcoTools ruim voorzien in hoge kwaliteit schuurbanden. Dit geldt ook voor powervijlen die veel worden gebruikt voor het afbramen van metaal of verwijderen van roest.

Je vindt bij EcoTools schuurbanden met breedtes van 6 t/m 110 mm, geschikt voor alle machines die je in onze schuurbandenwijzer vindt. Of je nou een Makita, Festool, Hikoki of andere bandschuurmachine hebt. Alle maten zijn beschikbaar in korrel 40 t/m 120, ruime keuze dus!

Handschuurpapier

Handmatig schuren blijft ondanks het grote aanbod aan schuurmachines een veel voorkomende klus. Schuren met de hand is nauwkeuriger, minder belastend voor het geschuurde materiaal en je kan natuurlijk veel makkelijker in lastige hoekjes schuren. Met de handige schuurrollen van EcoTools heb je altijd een goede voorraad schuurpapier bij de hand om bijvoorbeeld samen met een schuurblok te gebruiken.

We hebben voor extra fijn schuurwerk ook rollen met een zachte foam rug achter het schuurpapier. Je vingers worden beschermd tijdens het werken en het is ook nog eens zeer comfortabel. Wanneer je eerder behoefte hebt aan hoge flexibiliteit is het slim om voor ons zeer slijtvaste schuurlinnen te kiezen.

Wanneer je liever grotere stukken gebruikt, zijn er ook losse schuurvellen van 230 x 280 mm beschikbaar, zowel voor droog als nat schuren. Het waterproof schuurpapier is beschikbaar tot een zeer fijne korrel van 2000, perfect voor bijvoorbeeld het herstellen van beschadigde lak.

Schuurmateriaal voor parketteur

De parketteur heeft met zijn specialistische gereedschap natuurlijk ook specialistische schuurmiddelen nodig. Bij EcoTools bestel je onder andere zeer voordelig schuurschijven voor de kantenschuurmachine en schuurbanden van 200 mm breed. Daarnaast hebben we ook handige screens en gaasschuurschijven voor gebruik met een boenmachine, uiteraard ook met de verschillende polijstpads.

Staalwol

De verschillende soorten Metalino staalwol in ons assortiment zijn zeer geschikt voor zowel schuurwerk als polijst- en reinigingswerk op diverse metalen en kunststof. Het is in combinatie met een afbijtmiddel ook zeer geschikt voor het verwijderen van oude laklagen op hout of metaal.

Schuurblokken en -sponzen

Als je schuurwerk wilt doen op lastige oppervlakken of je wil de kans op krassen in het materiaal zo klein mogelijk maken, dan is een schuurspons de perfecte oplossing. Door de flexibele kern beweegt het schuurvlak soepeltjes met de vorm van je werkstuk mee, waardoor je alle vormen aankan.

Voor het allerfijnste resultaat zijn er ook vliespads die volledig uit non-woven schuurmateriaal bestaan. Deze zijn perfect voor het bewerken van bijvoorbeeld beschadigde laklagen.

Slijpen

De haakse slijpmachine is met de juiste accessoires een zeer veelzijdig stuk gereedschap. Naast het doorslijpen en afbramen van metaal is de machine ook perfect te gebruiken voor schuren, polijsten en reinigingswerk. Met de topkwaliteit schijven van EcoTools en Rhodius kun je zeer voordelig aan de slag!

Slijpschijven

Je vindt bij EcoTools een ruim assortiment doorslijpschijven voor alle soorten metaal, plus bijbehorende afbraamschijven om de slijpranden netjes te maken. Voor RVS en aluminium zijn er speciale schijven die het metaal geen brandplekken geven. Er zijn schijven in de standaard maten van 115, 125, 180 en 230 mm, plus nog een aantal grotere maten tot 350 mm.

Voor machines met een X-lock sluiting zijn er ook een aantal opties van Rhodius verkrijgbaar. Deze handige snelsluiting scheelt een hoop tijd bij het wisselen en zorgt ook voor een verhoogde grip van de machine op de slijpschijf.

Lamellenschijven

Met lamellenschijven kun je diverse soorten schuurwerk verrichten met je haakse slijper. Beschikbaar in diverse grofheden en zelfs met polijstlamellen is het een veelzijdig accessoire voor het schuren van metaal en hout, het licht afbramen van slijpranden en voor het polijsten van metalen oppervlakken. Je vindt de lamellenschijven in 115 en 125 mm varianten.

Fiberschijven

Wanneer er zeer grof schuurwerk moet worden gedaan, is een fiberschijf op de haakse slijper de perfecte oplossing. Door een aluminiumoxide, zirkonium of keramische schijf te bevestigen op een van de steunschijven kun je als een speer te werk op zowel hout als metaal. Ideaal om bijvoorbeeld grote roestplekken te reinigen of om hout zeer diep te schuren.

Reinigingsschijven

De reinigingsschijven van EcoTools zijn zeer handige schijven met een dik silicium carbide schuurvlak wat meegeeft op het werkstuk. Je kan hiermee metaal reinigen en polijsten, maar ook bijvoorbeeld hardhout met groene aanslag of weerplekken reinigen. Perfect om hitteplekken van metaal en RVS te verwijderen.

Heb je een grote hoeveelheid schuurpapier of slijpmaterialen nodig? Wanneer je grotere aantallen van hetzelfde artikel bestelt, profiteer je bij ons direct van een aantrekkelijke korting!

Staalborstels om te reinigen

Staalborstels gebruik je om o.a. te reinigen, afbramen, ontroesten, ontslakken of opruwen. We hebben borstels die geschikt zijn voor een haakse slijper, boormachine en rechte slijper/persluchtslijper. De borstels die geschikt zijn voor een rechte slijper/persluchtslijper kunnen op een hoger toerental draaien. Deze kunnen ook op een boormachine.

Snel aan de slag? Bestel vandaag nog je slijpschijven of schuurpapier bij Ecotools!