• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

HM-zaagbladen

HM-zaagbladen van EcoTools

Bij EcoTools bestel je snel en voordelig een uitgebreid assortiment aan hardmetalen cirkelzaagbladen voor een groot aantal verschillende machines. Of je nou een handcirkelzaag, tafelzaag of afkortzaag gebruikt, voor iedere machine hebben we wel een geschikt zaagblad in de prijs- en kwaliteitsklasse die bij jouw gebruik past.

Alle HM-zaagbladen van EcoTools zijn gemaakt van hoogwaardig staal met zaagtanden van zeer hard wolfraam-carbide staal. Deze zaagtanden kunnen zeer hoge temperatuur doorstaan voordat ze bot worden, waardoor ze perfect zijn voor gebruik op een cirkelzaagblad.

Je vindt in ons assortiment 4 verschillende categorieën zaagbladen:

  • HM-zaagbladen voor de cirkel- of tafelzaagmachine, geschikt voor hout
  • HM-zaagbladen voor afkortzaagmachines, geschikt voor hout
  • HM-zaagbladen met vlak-daktand voor o.a. trespa en aluminium
  • Specialistische HM-zaagbladen voor bijvoorbeeld sandwichpanelen, PCD zaagbladen of zaagbladen voor gebruik in accuzaagmachines of haakse slijpers.

Zaagbladen voor de handcirkelzaag of tafelcirkelzaag zijn bedoelt om te schulpen. Dat betekent dat het hout met de nerf mee gezaagd wordt, waardoor het zaagblad ook zeer snel door het materiaal kan zagen. Bij plaatmateriaal als underlayment of multiplex hoef je uiteraard geen rekening te houden met een houtnerf, dus kan je het materiaal van beide kanten bewerken. De zaagbladen voor schulpwerk hebben een positieve tandhoek en relatief weinig tanden om snel mee te kunnen zagen, indien gewenst zijn er zaagbladen tot maximaal 60 tanden beschikbaar waarmee je een nettere zaagsnede kan bereiken.

Op de afkortzaagmachine gebruik je zaagbladen met meer tanden die onder een negatieve tandhoek staan. Hierdoor slaat het zaagblad je materiaal tijdens het zagen niet omhoog en bereik je altijd een nette zaagsnede. Afkortzaagbladen zijn dus ook geschikt voor het zagen tegen de houtnerf in, bijvoorbeeld wanneer je houten balken of planken af wilt korten.

De zaagbladen met een speciale vlak-daktand zijn door deze specifieke vertanding geschikt voor het zagen in zeer harde materialen als trespa en dunne aluminium platen en profielen. Ze zijn ook perfect voor kunststof en MDF waarbij je een zeer strakke zaagsnede wilt bereiken.

De meeste zaagbladen behalve de zeer specialistische producten zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteitslijnen, namelijk Eco-line, Prof en Industrial. De eerste is perfect voor onregelmatige doe-het-zelvers die het zaagblad misschien maar voor een of twee klussen per jaar nodig hebben, de kwaliteit is prima en de prijs zeer voordelig. De Prof zaagbladen zijn net als de Eco-line gestanste zaagbladen, maar gemaakt van beter materiaal en met grotere zaagtanden waardoor het blad langer meegaat. Deze zijn ideaal voor de fanatieke doe-het-zelver, maar ook voor professionals die het zaagblad misschien niet wekelijks gebruiken.

De beste kwaliteit zaagbladen in ons assortiment behoren tot de Industrial lijn. Deze zaagbladen zijn gemaakt van de meest hoogwaardige materialen en lasergelast in plaats van gestanst. Hierdoor gaat het zaagblad niet alleen langer mee, hij is ook nog eens minder luidruchtig tijdens het gebruik. De Industrial HM-zaagbladen zijn perfect voor de timmerman die dagelijks aan het zagen is, maar ook nog eens voordelig geprijsd!

Heb je een machine met een kleinere zaagas dan het asgat van je zaagblad? Dat is geen enkel probleem als je een van de vele pasringen uit ons assortiment erbij bestelt. Let uiteraard wel altijd goed op dat je de juiste diameter en zaagdikte voor je machine kiest, een te groot zaagblad zal namelijk de machine kunnen beschadigen. Weet je niet zeker welke maat je nodig hebt voor jouw machine? Kijk dan in onze handige zaagbladenwijzer!

Bestel vandaag nog jouw zaagblad bij EcoTools!