Selecteer land

  • Ecotools checkmark usp Lange levertijden i.v.m. overstap naar nieuw magazijn systeem
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf € 50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Al 16 jaar de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Bovenfrezen

Bovenfrees beitels kopen bij EcoTools

De bovenfrees is een onmisbaar stuk gereedschap bij allerlei vormen van houtbewerking. Deze machines kunnen worden gebruikt voor het maken van sponningen, het afwerken van lijsten of zelfs om de kopse kanten van deuren te bewerken voor bijvoorbeeld een scharnier of loopslot. Het is ook een handige oplossing om diepe sleuven in houten balken te maken, dat is handig als je bijvoorbeeld elektraleidingen weg wilt werken in de draagbalken van een dakconstructie.

EcoTools heeft een zeer ruim assortiment freesbeitels voor machines met zowel 6, 8 als 12 mm schachtdiameter. Deze kunnen worden gebruikt op zeer veel bekende machines van bijvoorbeeld Makita, Bosch, DeWalt of Festool. Voor elke diameter hebben we een grote selectie freesjes in verschillende lengtes en diktes, waardoor je zonder problemen al je klussen kunt klaren.

Groeffrezen

Met een groeffrees kan je zeer nauwkeurig sleuven en groeven maken in hout, bijvoorbeeld om leidingen weg te werken of als een sponning voor bijvoorbeeld glas en ander plaatmateriaal. De frezen beschikbaar in diverse lengtes en eventueel met een extra ondersnijder waardoor de frees ook verdiepend gebruikt kan worden. Je gebruikt een groeffrees ook om slotgaten in deuren of ramen te frezen.

Kantenfrezen

Zoals de naam al suggereert zijn kantenfrezen bedoelt om de kopse kanten van hout te bewerken en een bepaalde vorm te geven. In de eerste plaats kan je een kantenfrees gebruik om de kopse kant mooi vlak te maken. Daarnaast zijn er schuine afkantfrezen die de hoek van een stuk hout kunnen bewerken tot een specifieke hoek van bijvoorbeeld 15°. Dit zorgt voor een subtiele en nette afwerking van het hout.

Scharnierfrezen

Een hoop kastdeuren met inbouwscharnieren kunnen het beste worden gemonteerd in een netjes gefreesd gat. Door een frees in plaats van een boor te gebruiken, kan je namelijk een net gat maken zonder door de plaat van het deurtje heen te boren. Er zijn scharnierfrezen van zowel 26 mm als 35 mm, dat zijn de meest voorkomende maten voor deze inbouwscharnieren.

Profielfrezen

Wanneer je de kanten van je houten panelen of balken een sierlijk profiel wilt geven, zijn er voor diverse vormen speciale profielfrezen verkrijgbaar. Er zijn profielfrezen in vele verschillende modellen te krijgen, waaronder ook speciale holprofielen die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om handgrepen in een kastdeurtje of ladefront te frezen.

Schijffrezen

Een schrijffrees kun je gebruiken om zeer smalle en vrij diepe sleuven te frezen aan de kopse kanten van stukken hout. Je kunt hiermee ook makkelijk mes-en-groef-verbindingen maken of dunne sponningen in een kozijn. De schijffrezen zijn ook verkrijgbaar in een handige set inclusief opnamespil.

Bestel freesbeitels voor je freesmachine altijd voordelig online bij EcoTools!