• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Houtboren

Houtboren

Er komt bij het kiezen van een juiste houtboor meer kijken dan je denkt. Zo zijn er vele verschillen in hardheid, hittebestendigheid en scherpte tussen diverse houtboren. Dan heb je ook nog eens de vorm van het gewenste boorgat te overwegen en uiteraard het formaat wat geboord moet worden. Bij EcoTools bestel je snel en voordelig een uitgebreid assortiment aan verschillende houtboren zodat je elke klus kan klaren.

Standaard houtboren

Ons assortiment standaard houtboren bestaat uit zowel HSS (High Speed Steel) als normaal staal en zijn afhankelijk van het formaat rolgewalst of geslepen. Alle houtboren zijn voorzien van een handige centreerpunt zodat hij ook bij zeer hard hout niet weg kan lopen. Let bij het kiezen van een boor op de hardheid van het hout, een HSS boor zal namelijk langer scherp blijven wanneer die in hard hout wordt gebruikt. Dit komt doordat de houtboor pas op een hogere temperatuur zal worden aangetast in de scherpte. Onze houtboren zijn beschikbaar in maten van 3 t/m 15 mm, voor grotere gaten kies je voor een speedboor of slangenboor. Voor een extra lange houtboor ben je aan het juiste adres, de langste maat is wel 250 mm.

Speedboren

Speedboren of vlinderboren zijn zoals de naam al suggereert ideaal voor het snel boren van grote gaten in hout en plaatmateriaal. Deze boren gaan uit van een hoog toerental en zijn stuk voor stuk voorzien van een zeshoekige schacht tegen het slippen in de machine. Je herkent een speedboor aan de brede en platte boorkop. Onze speedboren zijn verkrijgbaar in breedtes van 10 t/m 40 mm en met lengtes tot wel 405 mm voor het maken van zeer diepe gaten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een metalen draadeind in de kopse kant van een paal wilt bevestigen.

Slangenboren

Om zeer diepe en nette gaten te boren in zachte en Europese harde houtsoorten kun je het beste een slangenboor gebruiken. Door de spiraalvorm die om de as van de boor draait, worden er constant genoeg houtresten afgevoerd waardoor je zelfs het diepste gat in één keer kan boren. Dit leidt vervolgens tot een schoner en gladder boorgat. De slangenboren hebben een speciale centreerpunt die zich vastgrijpt in het hout voordat de volledige boor in het hout terecht komt.

Verzinkboren

Wanneer je gaten voorboort om houtschroeven te bevestigen met een platverzonken kop is het wél zo mooi om ook een verzinkboor te gebruiken. Je hebt bij EcoTools keuze uit conische verzinkboren om alleen de verkanting aan te brengen, maar er zijn ook handige opsteek-verzinkboren verkrijgbaar. Dit zijn zeer handige artikelen waarin een conische verzinkboor gecombineerd wordt met een standaard houtboor. Zo ben je met één keer boren klaar om te schroeven.

Voor een extra nauwkeurige verzinking zijn er verstelbare verzinkboren met een handmatig afstelbare diepteaanslag beschikbaar.

Proppenboren

Wil je ronde gaten in hout opvullen of bijvoorbeeld diep verzonken schroeven afdekken met een stukje natuurlijk hout? Dan maak je met een proppenboor zeer handige opvulproppen in diverse diameters. Er zijn proppenboren speciaal voor de kolomboormachine maar ook varianten die met de handmachine kunnen worden gebruikt. Werk je houten constructies af als een echte meubelmaker met deze handige proppenboren.

Scharnierboren & Forstnerboren

Als je een net en ondiep gat wilt maken in plaatmateriaal zonder dat de achterkant aangetast wordt, is een forstnerboor de perfecte optie. Deze boren met scherpe vlakke ondersnijders worden ook wel kunstboren genoemd en zijn een uitvinding van de Amerikaan Benjamin Forstner. Forstnerboren zijn ideaal voor het plaatsen van keukenkastscharnieren, voor de bekende maten daarin zijn er aparte scharnierboren beschikbaar. Gebruik je veel verschillende maten forstnerboren? We hebben een handige 5-delige set voor je in het aanbod!