• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Tegelboren

Tegelboor kopen bij EcoTools

Een van de grote uitdagingen bij het tegelzetten, of het nou vloer- of wandtegels zijn, is het maken van nette gaten zonder de tegel te beschadigen. Keramische tegels maar ook tegels van natuursteen als marmer en graniet zijn vaak erg breekbaar wanneer ze niet juist behandeld worden. Of het nou om een klein gat voor een schroef in de muur gaat of grotere uitsparingen voor waterleidingen en afvoerbuizen, met de tegelboren van EcoTools kun je elke boorklus aan!

Welke tegelboor je ook kiest uit ons uitgebreide assortiment, je gebruikt ze voor onder andere de volgende materialen:

  • Keramische wand- en vloertegels
  • Marmer
  • Graniet
  • Glas

Bij EcoTools kies je uit tegelboren voor watergekoeld gebruik of speciale tegelboren voor ongekoeld gebruik. Beide soorten boren vereisen een andere manier van boren wat betreft het aanzetten en maximale toerental.

Tegelboren nat gebruik

Deze diamant tegelboren zijn geschikt voor gebruik op een standaard boormachine met spanboorkop. Je vindt de tegelboren in diameters van 4 t/m 80 mm, dus geschikt voor de kleinste pluggen of voor elektra contactdozen en alles daartussen. De boren moeten worden gebruikt met een laag toerental, hoe harder het materiaal hoe lager. Tijdens het boren dient er voortdurend koelend water worden aangevoerd, doe dit eventueel met een van onze handige tegelboorgeleiders.

Tegelboren droog gebruik

Wanneer je aan het tegelen bent en de geboorde tegels al snel wilt kunnen verwerken gebruik je liever een diamant tegelboor voor droog gebruik. Deze boren hebben een diamantboorkop die gevuld is met een koelende wax, hierdoor is het niet nodig om tijdens het boren water aan te voeren. Je kan deze boren gebruiken op een hoger toerental waardoor je snel kunt werken. Gebruik je toch waterkoeling, dan zal de levensduur van de tegelboor wel worden verlengd. Bij het aanzetten van de boor hou je hem licht schuin tegen het wegslippen en maak tijdens het boren een kleine tollende beweging om oververhitting te voorkomen.

Tegelboren met M14 aansluiting

Onze speciale diamant tegelboren met M14 aansluiting zijn geschikt voor gebruik op standaard haakse slijpers, waardoor je op zeer hoog toerental kunt boren. Deze boren hebben ook een koelende waxvulling en kunnen dus droog worden gebruikt, waardoor je met een rap tempo gaten in je tegels kunt maken. Voor de grootgebruikers hebben we handige setjes van 10+1 gratis boren in de meest gebruikte maten, 6 en 8 mm.