• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Al sinds 2005 de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Vanwege de zomerdrukte duurt de levering van je pakket langer dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. 

Slijpschijven

Slijpschijven

Slijpschijven worden gebruikt voor het slijpen of doorslijpen van metalen. Ook kunnen slijpschijven toegepast worden op steenachtige materialen.

Binnen het assortiment van Ecotools.nl vind je:

De beide varianten in doorslijpschijven zijn geschikt voor het doorslijpen van metaal. Doorslijpschijven mogen niet als afbraamschijven worden gebruikt, hiervoor hebben wij speciale afbraamschijven in ons assortiment. Het is belangrijk om het maximaal toegelaten toerental van de schijf te hanteren.

Wanneer je kiest voor een slijpschijf let je natuurlijk ten eerste op welke diameter je nodig hebt voor jouw machine. Let hierbij ook goed op de diameter van de as, deze moet namelijk exact passen of opgevuld worden met een juiste pasring. Vervolgens bepaal je de dikte van de schijf. Hoe dunner de schijf, hoe minder warm de snede wordt aangezien er minder weerstand wordt gemaakt. Dit is belangrijk bij het slijpen door bijvoorbeeld RVS, hierbij kan een extreem warme slijpschijf namelijk zorgen voor lelijke brandplekken. Een dikkere slijpschijf gaat langer mee, maar zal dus minder nette resultaten opleveren.

Wanneer je met een doorslijpschijf een grove zaagsnede hebt gemaakt kan je deze gemakkelijk opschonen met een afbraamschijf.