• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Hang- en sluitwerk

Hang- en Sluitwerk

Voor hang- en sluitwerk van zeer hoge kwaliteit ben je bij EcoTools aan het juiste adres. Met een zeer volledig aanbod kun je zowel binnen- als buitendeuren netjes afwerken. Daarnaast zijn er diverse artikelen voor het sluiten of veilig openzetten van ramen. Met de ruime keuze in scharnieren heb je voor elk deur- of raamkozijn het juiste materiaal binnen handbereik.

Scharnieren

Wanneer je een deur wilt afhangen in een kozijn zijn er diverse kenmerken om rekening mee te houden als je scharnieren uitzoekt. Denk aan het totale gewicht van de deur, de dikte en ook mogelijke extra veiligheidseisen. Het kan ook zijn dat je maar een klein scharnier nodig hebt voor een kastdeurtje of een kistdeksel. In het EcoTools assortiment vind je alle soorten scharnieren mét of zonder SKG keurmerk. De scharnieren zijn verkrijgbaar in staal, RVS, messing en met een zwarte coating over staal of RVS.

Heb je een opdekdeur die je af moet hangen? Dan kun je ook bij ons terecht voor diverse soorten inboorpaumelles. Er zijn opties voor standaard houten kozijnen en diverse soorten kozijnen van staal. Als je inboorkastscharnieren zoekt, zijn er ook vele mogelijkheden in Blum scharnieren. Deze zijn perfect voor het afwerken van bijvoorbeeld keukenkastjes.

Raamsluitingen en -uitzetters

Om ramen veilig en stevig af te sluiten, is het zeer belangrijk om een betrouwbare raamsluiting te installeren. Bij EcoTools kun je terecht voor raambomen en sluitplaten in diverse metaalsoorten. Daarnaast is het mogelijk om raambomen met een handige drukknop of eventueel een cilinderslot te bevestigen. Deze sloten hebben een SKG** keuring. Uiteraard zijn alle raamsluitingen voor zowel links- als rechtsdraaiende ramen verkrijgbaar. Er zijn ook diverse opleg- en insteeksloten verkrijgbaar die zowel bij ramen als deuren kunnen worden toegepast.

Wil je het raam liever gecontroleerd openzetten, dan kun je een van onze raamuitzetters overwegen. Je kiest uit varianten met een vaste lengte of telescopische modellen waar je de lengte zelf van instelt.

Binnendeursloten en profielcilinders

In elke deur hoort een passend slot, maar de functie van de deur bepaalt wat je precies nodig hebt. In ons assortiment binnendeursloten vind je onder andere loopsloten, kastsloten, badkamersloten en dag & nachtsloten voor gebruik met een profielcilinder. Deze sloten zijn allemaal verkrijgbaar met witte, zwarte en RVS voorplaten.

Om je dag & nachtslot compleet te maken, hebben we ook hoge kwaliteit veiligheidscilinders van AXA in gelijksluitende sets t/m 5 cilinders. Zo kun je met dezelfde sleutel een aantal verschillende deuren openen.

Deurbeslag

Als je deur netjes is afgehangen en voorzien van een slot moet je hem ook nog afwerken met het juiste deurbeslag. Dit omvat rozetten, schilden en deurkrukken in diverse materialen en modellen. Bij elke materiaalsoort zijn ook de juiste patentbouten verkrijgbaar. Hiermee zet je de deurschilden netjes vast vanaf twee kanten. De dag & nachtsloten en het bijbehorende veiligheidsbeslag hebben een SKG keurmerk en zorgen voor langdurige vertraging van inbraakpogingen.

Je kunt bij EcoTools ook terecht voor hoge kwaliteit briefplaten en de bijbehorende tochtklep. Deze zijn verkrijgbaar in aluminium of met een zwarte coating.

Deurstoppers, -buffers en -drangers

Niks is zo zonde als deuken in de muur of andere stukken waar de deurkruk van een deur tegenaan slaat bij het openen. Voorkom dit soort lelijke plekken door een van de verschillende deurstoppers of -buffers van EcoTools te installeren. Ze zijn makkelijk in gebruik en zijn optioneel met RVS afgewerkt.

Om de deur gecontroleerd te openen en sluiten, kun je voor een deurvastzetter of -dranger kiezen. Van een simpele windhaak met een schroefoog tot Briton deurdrangers met vastzetfunctie en luchtveren.

Hangsloten

Met een hangslot kun je zeer gemakkelijk kettingen, aanhangersloten of kistsluitingen beveiligen. Afhankelijk van je eisen en de grootte van de schakels die je moet verbinden zijn er een aantal formaten beschikbaar. Elk hangslot is voorzien van twee sleutels en een geïntegreerde cilinder.

Buitenbeslag

Een assortiment stevig buitenbeslag is noodzakelijk wanneer je bijvoorbeeld een schuttingdeur of hek buiten wilt maken. Bij EcoTools vind je alles wat je nodig hebt, waaronder diverse grendels, hengen, duimen en handig schuttingbeslag met een dikke schroef en stoelhoek aan elkaar vast.

Om je spouwmuur te beschermen tegen zowel kruipend als vliegend ongedierte kun je zeer makkelijk een aantal RVS bijenbekjes installeren. Er is geen gereedschap nodig en ze passen in alle luchtgaten van de spouwmuur.

Plankdragers

Als je planken moet ophangen met een zware belasting kun je bij EcoTools diverse maten hoge kwaliteit plankdragers bestellen. Er zijn modellen met of zonder schoor en in aluminium of staal. Daarnaast zijn er kleine kastplankdragers in de meest voorkomende formaten verkrijgbaar.

Hang- en sluitwerk bestel je eenvoudig en snel bij EcoTools!