• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
  • Ecotools checkmark usp Al sinds 2005 de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Vanwege de zomerdrukte duurt de levering van je pakket langer dan je van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak. 

Boren en beitels

Boren en beitels kopen bij EcoTools

Gaten boren is een van de meest voorkomende klussen op iedere werkplaats. Het materiaal waarin geboord wordt of het formaat van het gewenste gat kan daarentegen behoorlijk verschillen. Of je nou een paar millimeter in hout wilt voorboren voor schroeven of een gat van 15 centimeter voor de afzuiginstallatie moet maken in je gipsplaten plafond, bij EcoTools ben je aan het juiste adres voor boren van hoge kwaliteit en de beste prijs.

Houtboren

De ene houtsoort is de andere niet. Wanneer je een houten plaat, balk of plank gaat bewerken, is het belangrijk om goed op te letten welk gereedschap je daarbij moet gebruiken. Onze HSS houtboren zijn zeer geschikt voor zowel harde als zachte houtsoorten door de hoge hittebestendigheid. Dat wil zeggen dat ze ondanks de hoge temperaturen die kunnen ontstaan bij het boren in hardhout toch lange tijd scherp blijven. Voor het maken van diepe gaten hebben we ook extra lange HSS houtboren. Voor brede gaten hebben we varianten tot wel 20 mm dik. Als je een groter gat dan 20 mm moet boren kun je beter kiezen voor een van onze speedboren of slangenboren.

Speedboren zijn zeer geschikt voor het snel boren van grote en diepe gaten in hout, bijvoorbeeld om stukken draadeind door te voeren. Je vindt bij EcoTools speedboren tot wel 40 mm breed en tot 405 mm lang. Als dit nog niet genoeg is, kun je ook nog kiezen voor een verlengstuk van 305 mm.

Slangenboren zijn ook geschikt voor diepe gaten door de optimale afvoer van het verspaande hout. Doordat het boorafval snel wordt afgevoerd, is de boor minder snel oververhit. Dit geldt zelfs als je hem in harde houtsoorten gebruikt.

Verder zijn er nog veel meer specialistische boren als verzinkboren, proppenboren en forstnerboren met elk hun eigen speciale functie.

Steenboren

Voor het boren in steenachtige materialen en beton gebruik je een van de steenboren uit ons assortiment. We hebben een ruim assortiment met SDS+ hamerboren voor gaten van 4 t/m 25 mm, waarvan de grote maten tot wel 1000 mm lang zijn. Daarmee kun je bijvoorbeeld gaten maken om elektraleidingen door muren heen te leiden. Afhankelijk van de diameter van de boor heeft de kop 2 of 4 snijkanten om zo effectief mogelijk door de stenen of betonnen muur heen te boren. Speciaal voor muren van gewapend beton zijn er SDS+ rebar boren met hardmetalen tanden die door wapeningsgaas heen kunnen snijden. Gebruik deze niet met de klopfunctie van je boormachine om tandbreuk te voorkomen.

Je gebruikt SDS+ hamerboren alleen maar op machines met deze veelvoorkomende SDS+ kliksluiting, niet op machines met de grotere SDS-Max aansluiting. Uiteraard zijn er ook steenboren met een normale ronde schacht voor gebruik met een klopboor zonder SDS-aansluiting. Deze zijn vooral geschikt voor boren in baksteen, gasbeton en gipsplaten of -blokken.

Gatenzagen

Als je regelmatig nette ronde gaten in veel verschillende materialen wilt maken, is een gatenzaag de perfecte oplossing. De bi-metalen gatenzagen van EcoTools zijn geschikt voor de meeste metalen, gips, kunststof en hout. Verkrijgbaar in maten van 14 t/m 200 mm en in handige sets waar de verschillende adapters al bij worden meegeleverd. Zo maak je in een oogwenk gaten voor inbouwdozen, een aftakking in je regenpijp of een gat voor je afzuigingssysteem.

Kies je voor de zeer voordelige bi-metalen gatenzagen in het wit? Of ga je voor de extra robuuste Industrial varianten in het blauw? Deze Industrial gatenzagen zijn gemaakt met cobalt in de staallegering en blijven dus nog langer scherp.

Om grote gaten te zagen in zachtere materialen als gips en MDF kun je door te kiezen voor een TCT gatenzaag het werktempo flink versnellen. Deze gatenzagen hebben een klein aantal hardmetalen zaagtanden die op hoog tempo kunnen worden gebruikt zonder bot te worden. TCT-gatenzagen zijn niet geschikt voor gebruik in metaal.

Beitels

Bij het slopen kun je allerlei verschillende soorten beitels gebruiken, afhankelijk van het af te breken materiaal. Voor elke boor- of breekhamer hebben we wel een geschikte beitel, of deze nou een SDS+, SDS-Max of een normale HEX-aansluiting heeft. Kies uit onder andere puntbeitels, koudbeitels en spadebeitels of voor de speciale gekromde tegelbeitels waarmee je zeer makkelijk oude wandtegels weg kan hakken.

Metaalboren

De meeste soorten metaal zijn heel hard, wat bij het boren van gaten nog wel eens voor uitdagingen kan zorgen. Door de juiste boor te kiezen, kun je al een hoop tijd en geld besparen doordat de boor lang scherp blijft. Voor kunststoffen en zachte metalen als aluminium en koper zijn de Basicline HSS - M2 metaalboren zeker sterk genoeg. Doordat deze materialen niet heel hard zijn, warmt de boor minder snel op waardoor hij lang scherp kan blijven. Ze zijn ook geschikt voor staal, maar ze zullen na langdurig gebruik sneller bot worden. Onze HSS – M2 metaalboren met een TiN coating (titaannitride) zijn langer hittebestendig dan de Basicline, waardoor ze ook in hardere metalen als staal en gietijzer lange tijd hun scherpte behouden. Deze boren zijn ook verkrijgbaar met een 7-edge point die sneller door het materiaal heen snijdt en zichzelf kan centreren op het metaal. De metaalboren met 5% cobalt in de legering zijn het beste bestand tegen zeer harde materialen en zijn zelfs tegen keihard RVS opgewassen zonder oververhit te raken.

Nadat je een gat hebt gemaakt voor bijvoorbeeld een tapbout kun je het gat ook nog eens netjes verzinken met een van onze HSS verzinkboren. Je kan kiezen uit conische verzinkboren met 3 snijkanten of de ingenieuze verzinkboren met een gat voor braamloze verzinking van gaten.

Bij het boren van gaten boven de 14 mm is het raadzaam om in plaats van een spiraalboor te kiezen voor een HM-gatfrees of een HSS kernboor voor gebruik op Weldon magneetboormachines. De gatfrezen zijn geschikt voor harde metalen tot 5 of 25 mm dik, de kernboren kunnen voor diepere gaten worden gebruikt. Je gebruikt ze allebei op een laag toerental en idealiter in combinatie met boor- en snijolie om tijdens het boren de materialen te koelen.

Tegelboren

Zo hard als metaal is om in te boren, zo kwetsbaar zijn tegels wanneer je er net een gat in wilt maken voor pluggen of leidingen. Met de diverse soorten tegelboren van EcoTools ben je echter goed voorbereid op allerlei soorten tegels van keramiek of natuursteen. We hebben tegelboren voor langzaam watergekoeld gebruik, maar ook boren met M14-aansluiting voor op de haakse slijper. Deze kunnen op hoge snelheid worden gebruikt en hoeven niet gekoeld te worden vanwege de waxvulling in de punt. Door deze boren alsnog met water te koelen, kun je wel de levensduur van de boren verlengen.

Diamantboren

Voor grote gaten in steen of beton zijn er speciale kokervormige diamantboren in maten van 18 t/m 152 millimeter breed. Deze zijn dus zeer geschikt voor gebruik bij wandcontactdozen, doorvoer van afvoerleidingen en veel meer materialen die door de muur geleid moeten worden. Er zijn varianten voor beton en voor abrasieve steensoorten beschikbaar en voor zowel nat als droog gebruik. Let bij de aanschaf van een diamantboor goed op de aansluiting van je machine en neem er als dit nodig is een passende adapter bij. Deze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met een centreerpen.

Glasboren

Deze speciale boren met een zeer puntvormige kop kun je zeer makkelijk door glas of keramische tegels boren. Doordat de punt zichzelf centreert, is de kans op ‘weglopen’ minimaal en zal je geen krassen op het materiaal krijgen. Je gebruikt ze gewoon op de accuboormachine, doe dit echter met een laag toerental.

Universele boren

Als je met 1 soort boor klaar wilt zijn voor de meeste soorten materialen, zijn de universele boren van EcoTools een uitkomst. Deze boren zijn zeer slijtvast door het carbidemengsel van het staal en de diamantgeslepen snijkanten. De dubbele spiraal garandeert een goede afvoer van spanen en gruis waardoor de boren lang scherp blijven en het boorgat niet verstopt.


Koop vandaag nog boren en beitels bij EcoTools en ga snel aan de slag!