• Ecotools checkmark usp Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
 • Ecotools checkmark usp Gratis verzending in NL vanaf €50 excl. BTW
 • Ecotools checkmark usp Sinds 2005 de goedkoopste in gereedschap & accessoires

Vacature Finance Manager/Business Analist

Over EcoTools

Wij zijn een snelgroeiende webshop en verkopen al sinds 2005 topkwaliteit klusspullen tegen een eerlijke prijs, zowel aan klusbedrijven als aan klussende consumenten.

Zoekt iemand een zaagblad, ijzerboortje, handgereedschap, schroeven, schuurpapier of een koker kit? Dan zijn ze bij EcoTools aan het juiste adres. Met een uitgebreid assortiment van meer dan 6.000 artikelen leveren wij alles op het gebied van gereedschap, accessoires, handgereedschap en bevestigingsmiddelen. Maar ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen, schildersbenodigdheden en hang- en sluitwerk kun je bij EcoTools terecht.

Onze klanten zijn o.a. aannemers, schildersbedrijven, loodgieters, parketteurs, maar ook consumenten zijn bij ons graag geziene klanten. Voor iedereen hanteren wij dezelfde lage prijs.

Het grootste deel van ons assortiment importeren wij zelf en verkopen dit rechtstreeks aan de klant. Daarom kunnen we topkwaliteit bieden tegen een eerlijke prijs. Bijna 100% van onze omzet is afkomstig uit e-commerce, daardoor is EcoTools financieel gezond. Om onze groeiambities nog meer kracht bij te zetten zijn we dit jaar overgenomen door Bunzl. Hierdoor kunnen we (inter)nationaal verder groeien, maar we blijven ook gewoon dichtbij onszelf.

 

Wie zoeken we?

Wil jij de uitdaging aangaan om Finance Manager en Business Analist te worden van dit snel groeiende e-commerce platform dat recent onderdeel geworden is van een groot beursgenoteerd bedrijf? Ben jij niet bang voor grote verantwoordelijkheden op financieel gebied en weet jij als geen ander hoe je de interne controlemaatregelen van een snel groeiend bedrijf kunt waarborgen? Heb jij de financiële kennis en analytische vaardigheden in huis om de ambitieuze groeidoelstellingen van een organisatie te realiseren? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Grijp je kans om bij een jaarlijks groeiend bedrijf te werken dat al jaren een autoriteit is op het gebied van online verkoop van gereedschap en accessoires.

Als Finance Manager en Business Analist heb je de eindverantwoordelijkheid voor de afdeling Finance. Je bent een deel van het management team, waarin je mede verantwoordelijk bent voor de algemene gang van zaken en de resultaten van de organisatie. Je takenpakket is een uitdagende mix: het managen van de financiële administratie, het opzetten en waarborgen van de interne controlemaatregelen, diverse managementtaken en het opzetten en verzorgen van in- en externe rapportages, waarin forecasting ook zeker een must is. Je bent de rechterhand van de Managing Director van Ecotools en rapporteert aan de Finance Director van BCE Online.

 

Welke tools breng jij mee?

Jij bent een communicatieve teamplayer die stevig in je schoenen staat, graag de handen uit de mouwen steekt en een voorliefde heeft voor cijfers. Je bent accuraat, initiatiefrijk en kan de financiële administratie en interne controlemaatregelen optimaal inrichten. Je deinst niet terug voor taken en verantwoordelijkheden zoals:

 • Het gezamenlijk opstellen en uitvoeren van het strategisch plan
 • Het tijdig verzorgen van alle benodigde rapportages
 • Het opstellen van budgetten, 
 • De accountantscontrole begeleiden
 • Het verder automatiseren en digitaliseren van de backoffice

Hiernaast check je maandelijks in bij het beursgenoteerde moederbedrijf om de voortgang te bespreken. Als lid van het managementteam ben jij de proactieve sparringpartner die de organisatie verder helpt te professionaliseren en voorzie jij het management van waardevolle informatie op basis van jouw analyses van de vele gegevens die het bedrijf via verschillende kanalen heeft verzameld. 

 

Je kiest voor Ecotools omdat

 • jij wil werken bij de meest complete online verkoper van gereedschap en accessoires met een prachtig productportfolio;
 • wij jou een uitdagende functie bieden binnen een open en innovatieve onderneming waar kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan;
 • je vrijheid krijgt om eigen initiatieven te nemen en jezelf te ontwikkelen;
 • je een passende beloning ontvangt voor je werkzaamheden, 25 vakantiedagen, pensioenopbouw en verdere interessante secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij verwachten

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur mbt. bedrijfseconomie of accountancy;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol met bewezen resultaat, bij voorkeur in de wereld van e-commerce;
 • Kennis van relevante wetgeving, inclusief IFRS;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Competenties als visie, resultaatgerichtheid, leiderschap, samenwerken, motiverend en inspirerend;
 • Maar vooral heel veel enthousiasme.

 

Waar kom je te werken?

Het bedrijf bestaat uit circa 30 gepassioneerde collega’s die iedere dag samenwerken om onze klanten blij te maken met goed klusmateriaal. We hebben een platte organisatiestructuur met korte lijntjes tussen marketing, inkoop, klantenservice en het magazijn, dat zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen in deze dynamische business. Onze organisatie onderscheidt zich door zeer gemotiveerde en toegewijde mensen, agility en own-brand producten.

Binnen ons bedrijf heerst er een gezellige en informele werksfeer. We vinden het belangrijk dat medewerkers zich op hun gemak voelen en met plezier naar het werk komen. Samen werken we aan een prettige en productieve werkomgeving met ruimte om mee te groeien binnen het bedrijf.

Je vindt ons kantoor in Wijk bij Duurstede. Goed bereikbaar met de auto vanuit Utrecht, Amersfoort, Den Bosch en Utrecht. Parkeren doe je voor de deur. Met het OV zijn we iets minder goed bereikbaar.

 

Interesse?
Denk jij dat je de exponentiële groei van Ecotools in goede banen kunt leiden? Solliciteer dan snel, grote kans dat wij je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Wij zien je motivatie en CV graag tegemoet.

Voor vragen over deze vacature of om direct te solliciteren is Joost Raymaekers je contactpersoon. Je kan hem bereiken met een e-mail naar joost@ecotools.nl of door te bellen naar 06 25 17 73 20. 

Dank als je wilt meedenken, maar wij stellen acquisitie niet op prijs.