Strategisch inkoper

Stroomlijn ons totale inkoopproces en word verantwoordelijk voor internationale inkooptrajecten. Bij EcoTools ben je als strategisch inkoper bezig met de inkoop van online bestelling tot de uiteindelijke factuur. Met jouw kennis van de gereedschapsmarkt, werkervaring en de kunst van het slim zakendoen komen wij letterlijk verder.

EcoTools is ontstaan uit een verhuurbedrijf. Inmiddels zijn we al meer dan 15 jaar de goedkoopste webshop in gereedschap en accessoires. Wij importeren heel veel zelf en daarom krijgen klanten bij ons de laagste prijs. Dat wij stevig groeien betekent nogal wat, want we gaan binnenkort leveren aan het buitenland en richten ons automatiseringsproces opnieuw in. Daarom kijken wij uit naar jouw komst als onze nieuwe strategisch inkoper.

Je helpt ons mee én verder met die groei. Hiervoor weet je om te gaan met uiteenlopende culturele omstandigheden in Europa en vooral in Azië, want daar komen de meeste van onze producten vandaan. En natuurlijk heb je kennis van gereedschappen. In ons pand in Wijk bij Duurstede werk je daarnaast dagelijks aan het:

• optimaliseren van ons inkoopbeleid inclusief inkoopdoelstellingen. We gaan voor meer en voor nog beter.
• opzetten en verder vormgeven van de juiste inkoopstrategie. Wat we doen, willen we slim doen.
• zo snel mogelijk oplossen van problemen die te maken hebben met levering of transport. Jij zet ons op dat moment meteen op het juiste spoor.
• selecteren van de kwalitatief beste leveranciers. Door jou weten we met wie wij de beste zaken kunnen doen.
• veelvuldig overleggen en afstemmen met jouw 2 directe collega’s van de inkoopafdeling.

Welkom bij EcoTools
EcoTools heeft een uiteenlopend assortiment gereedschap en accessoires tegen een eerlijke prijs. Daar staan wij voor en daar gaan wij voor. Samen met jou. Van algemeen directeur tot magazijnmedewerker en van administrateur tot strategisch inkoper. We willen allemaal groeien met EcoTools en grenzen verleggen, maar we blijven ook gewoon dicht bij onszelf.

Je vindt ons kantoor in Wijk bij Duurstede. Goed bereikbaar met de auto vanuit Utrecht, Amersfoort, Den Bosch en Utrecht. Parkeren doe je voor de deur. Met het OV zijn we minder goed bereikbaar.

Ons team bestaat uit ongeveer 30 collega’s met wie we werken aan een gezonde bedrijfsgroei. We organiseren regelmatig leuke uitjes. En in huis blikken we tijdens de vrijdagmiddagborrel terug op de werkweek en kijken we ook vooruit.

Voor wat hoort wat
Hard werken en daar veel voor terugkrijgen. Dat kenmerkt ons. Naast enorm veel waardering en iedere vrijdag een lunch en frisdrank uit onze goed gevulde koelkast krijg je bij deze functie op basis van 40 uur per week een:

• maandsalaris is passend bij jouw strategische kennis en ervaring.
• mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in jouw functie. Dat kan door opleidingen, cursussen of trainingen.
• uitbetaling van 40 uur, terwijl je bij ons maximaal 38,75 uur werkt.
• prima pensioenregeling.
• contract voor in ieder geval een jaar. Is het wederzijdse gevoel goed en doe je wat je moet doen, dan gaan we dat verlengen.

Wat heb jij in je gereedschapskist?
Onze klanten zijn onder andere aannemers, schilders, loodgieters én particulieren. Jij voelt je thuis in beide markten en snapt hun wensen en behoeftes als het gaat om inkoop, voorraad en prijs. Het zelf organiseren van je werkzaamheden gaat je goed af. Je bent communicatief overtuigend en je onderhandelt stevig. Dat betekent ook dat je een kritische houding hebt als het gaat om bestaande processen en relaties. Wij vinden het belangrijk dat jij door jouw strategische kijk en tactisch handelen, een echte meerwaarde vormt. En dat ben je helemaal als je ook aankomt met een:

• hbo-opleiding zoals Bedrijfseconomie, Inkoopmanagement of een andere opleiding die past bij deze functie.
• werkervaring van 3 jaar of meer, die je opgedaan hebt als (strategisch) inkoper met het totale inkoopproces.
• noodzakelijke vakbekendheid met diverse normeringen en certificeringen.
• aanvullende ervaring met het bezoeken van vakbeurzen en zakendoen in het buitenland.
• prima taalvaardigheid van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Langs de meetlat
Help jij ons als strategisch inkoper verder met groei en ontwikkeling en wil je jezelf langs de meetlat leggen? Solliciteer dan naar deze functie, waarin jij het verschil maakt. Heb je eerst nog vragen of wil je meteen solliciteren? Algemeen directeur Joost Raymaekers is in beide gevallen je contactpersoon. Zijn nummer is 06 - 25 17 73 20 en je kunt je motivatie en cv sturen naar joost@ecotools.nl