Product content specialist

Vindingrijke productteksten schrijven voor onze websites. Dat is letterlijk wat jij als onze nieuwe product content specialist gaat doen én waar jij goed in bent. Dankzij jouw aantrekkelijke beschrijvingen, weten klanten ons steeds beter te vinden en bestellen ze meer gereedschap en accessoires bij EcoTools. Je schrijft ze dan wel niet, maar met jou boeken wij nog betere omzetresultaten.

EcoTools is ontstaan uit een verhuurbedrijf. Inmiddels zijn we al meer dan 15 jaar de goedkoopste webshop in gereedschap en accessoires. Wij importeren heel veel zelf en daarom krijgen klanten bij ons de laagste prijs. Dat wij stevig groeien betekent nogal wat, want we gaan binnenkort leveren aan het buitenland en richten ons automatiseringsproces opnieuw in. Daarom kijken wij uit naar jouw komst als onze nieuwe product content specialist. Je helpt ons mee én verder met die groei.

Geen beschrijving is bij jou hetzelfde. Iedere keer verras jij de klant én ons met aansprekende productbeschrijvingen en -afbeeldingen. Of het nu gaat om een nieuwe lijn schroevendraaiers of de laatste modellen scharen en tangen. Jij begrijpt als geen ander dat een combi van originele content en heldere beelden leidt tot meer omzetresultaat. De verantwoordelijkheid voor een correcte, volledige en aantrekkelijke productpresentatie ligt bij jou en daar sta jij voor. Op ons kantoor in Wijk bij Duurstede draag je ook bij aan het:

• (her)schrijven van bestaande en nieuwe producten in onze webshop. Je bent geen kopieerder, maar een creëerder.
• organiseren van de allermooiste productafbeeldingen. Dankzij jou doet fotografie wat het moet doen: het verfraaien van aansprekende productteksten en zorgen voor oogverblindende verkoopcijfers.
• voortdurend optimaliseren van onze websites, omvangrijke contentkalender en interne zoekmachine.

Welkom bij EcoTools
EcoTools heeft een uiteenlopend assortiment gereedschap en accessoires tegen een eerlijke prijs. Daar staan wij voor en daar gaan wij voor. Samen met jou. Van algemeen directeur tot magazijnmedewerker en van administrateur tot strategisch inkoper. We willen allemaal groeien met EcoTools en grenzen verleggen, maar we blijven ook gewoon dicht bij onszelf.
Je vindt ons kantoor in Wijk bij Duurstede. Goed bereikbaar met de auto vanuit Utrecht, Amersfoort, Den Bosch en Utrecht. Parkeren doe je voor de deur. Met het OV zijn we minder goed bereikbaar.

Ons team bestaat uit ongeveer 30 collega’s met wie we werken aan een gezonde bedrijfsgroei. We organiseren regelmatig leuke uitjes. Tijdens de vrijdagmiddagborrel blikken we terug op de werkweek en kijken we ook vooruit.

Voor wat hoort wat
Hard werken en daar veel voor terugkrijgen. Dat kenmerkt ons. Naast enorm veel waardering en iedere vrijdag een lunch en frisdrank uit onze goed gevulde koelkast krijg je bij deze fulltimebaan (40 uur) een:

• brutomaandsalaris tussen de € 2500,- en € 3500,- passend bij jouw strategische kennis en ervaring.
• mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in jouw functie. Dat kan door opleidingen, cursussen of trainingen.
• uitbetaling van 40 uur, terwijl je bij ons maximaal 38,75 uur werkt.
• prima pensioenregeling.
• contract voor in ieder geval een jaar. Is het wederzijdse gevoel goed en doe je wat je moet doen, dan gaan we dat verlengen.

Wat heb jij in je gereedschapskist?
Onze klanten zijn onder andere aannemers, schilders, loodgieters én particulieren. Jij voelt je als product content specialist thuis in beide markten. Jij snapt wat onze klant wil, denkt en doet als het gaat om inkoop, voorraad en prijs. Creatief, accuraat en vindingrijk. Jij hebt het allemaal in je en uit het elke dag. Commercieel ingesteld, sterk in je communicatie en uiterst secuur. Ook heb je een kritische blik, intern, maar ook naar buiten toe. Jij weet welke content goed voor EcoTools is. Dat maakt jou de ideale product content specialist zoals wij die graag zien. Je gooit nog meer hoge ogen als je met je meeneemt:

• hbo-werk- en -denkniveau of een opleiding die in lijn is met deze functie.
• werkervaring van 2 jaar of meer, die je opgedaan hebt in de e-commerce.
• kennis en kunde van SEO-copywriting, MS-Office en Google Analytics.
• uitblinkende schriftelijke en ook mondelinge taalvaardigheid van het Nederlands en Engels.

Langs de meetlat
Help jij ons als product content specialist verder met groei en ontwikkeling en wil je jezelf langs de meetlat leggen? Solliciteer dan naar deze functie, waarin jij het verschil maakt. Heb je eerst nog vragen of wil je meteen solliciteren? Algemeen directeur Joost Raymaekers is in beide gevallen je contactpersoon. Zijn nummer is 06 - 25 17 73 20 en je kunt je motivatie en cv sturen naar joost@ecotools.nl.