Houtdraadbouten

Houtdraadbouten

Houtdraadbouten zijn bouten met een zeskanten kop. Houtdraadbouten zijn gedeeltelijk omwikkelt met houtdraad. Dat maakt deze bouten heel geschikt om toe te passen bij houten constructies waarbij gewone houtschroeven niet sterk genoeg zijn. Wanneer u bang bent dat houtschroeven zullen verbuigen of afbreken, kunt u houtdraadbouten gebruiken. Houtdraadbouten kunnen, mits in combinatie met een plug, ook uitstekend gebruikt worden voor bevestigingen aan beton en steen. Houtdraadbouten worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, zoals het ophangen van radiatoren, het bevestigen van schuttingen of het ophangen van zware balken.

Voorboren of niet?

Bij toepassingen in hard hout, beton en steen moet er doorgaans wel voorgeboort worden. Voorboren voorkomt ook dat hout gaat splijten. De diameter van het gat moet even groot zijn als de kern van de houtdraadbout. Wanneer het gat te groot is, dan zal alleen het buitenste gedeelte van het schroefdraad in het hout zitten en zit de houtdraadbout minder stevig vast. Gebruik daarom altijd de juiste boor.

Soorten houtdraadbouten

Ecotools.nl heeft houtdraadbouten in verschillende maten, met een lengte van 40 tot 140 millimeter en in de diameters 8 mm en 10 mm. De houtdraadbouten hebben we gegalvaniseerd en thermisch verzinkt.